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Cabernet Sauvignon Cariad 2007 75cl

Napa Valley | Kalifornien | Vereinigte Staaten
Ausverkauft

Alle Jahrgänge

2005 2007 2010
Rezensionen & Bewertungen
100 Robert Parker
There are 550-cases of the perfect 2007 Cariad (original rating was 99), a blend of 52% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot and the rest equal parts Cabernet Franc and Petit Verdot. One of northern California’s watershed vintages for Bordeaux varietals, according to Allison Tauziet, this wine revealed great potential from the day the first grapes were crushed. It possesses a dense purple color, massive fruit, soft but high tannin, and a structural profile somewhat similar to the 2002. There appears to be more underlying minerality in the 2007, but the sweetness of the tannin, the enormous concentration of fruit (blackberry, blueberry, cherry) intermixed with graphite, chocolate, coffee and crushed rock characteristics is striking. This is a compelling, even prodigious wine that hits all the palate’s sweet spots, possesses phenomenal upside potential, and is a modern day legend in the making. Approachable now because of its flawlessness and seamless characteristics, it should drink well for three decades or more
95 Wine Spectator
Dense, chewy and extracted, rich and layered, with tightly wound blackberry, melted black licorice, new leather, shoe polish and herbal notes that are expansive and gain traction on the finish. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Best from 2012 through 2020. 550 cases made.
Hersteller
Colgin Cellars
Als einer von mehreren Kultweinproduzenten, die Anfang der 1990er-Jahre entstanden, wurden die Colgin Cellars 1992 von Ann Colgin und ihrem damaligen Mann Fred Schrader gegründet (dieser schuf später ein weiteres Kultweingut, das er nach sich selbst benannte). Ann Colgin kaufte zunächst Trauben vom Herb-Lamb-Weinberg, engagierte Helen Turley als Winzerin und beide produzierten ihren Wein bei einer Winzer-Kooperative in Napa (die Jahrgänge 1992-97). Die Weinbergbesitzer nahmen schließlich die Trauben vom Weinberg zurück, um ihren eigenen Wein herzustellen. Da Ann nun eine neue Bezugsquelle brauchte, kaufte sie 1997 das Tychson-Anwesen, baute das Haus um und pflanzte den Weinberg erstmals seit der Prohibition neu an. 1998 erweiterte Ann den Besitz durch den Zukauf des IX Estate, wo sich mittlerweile auch die Vinifikationsanlagen befinden. Heute produzieren die Colgin Cellars vier Weine: IX Estate Napa Valley Red Wine und IX Estate Napa Valley Syrah; Cariad, einen Bordeaux-Verschnitt von ausgewählten Weinbergen im Besitz und unter der Leitung von David Abreu; und Tychson Hill Vineyard Cabernet Sauvignon.