Close
Suchen
Filters

Clos Haut Peyraguey 2016 75cl

1er Cru Classé | Sauternes | Bordeaux | Frankreich
CHF 37.85
Rezensionen & Bewertungen
95 James Suckling
The nose has very pure fresh-peach and mango aromas with a light, orange-marmalade layer. The palate has a beautiful array of fresh toffee and sweet ripe-peach and peach-custard flavors. Great balance, length and definition here. Drink or hold.
94 Robert Parker
The 2016 Château Clos Haut-Peyraguey was tightly wound on the nose with hints of melted butter infusing the citrus and honey fruit. It does not quite "flow" at the moment. The palate is well balanced with pure botrytised fruit, very well-judged acidity and although the finish is dominated by a patina of creamy new oak at the moment, everything is in place for a great Sauternes.
92 Wine Spectator
Juicy, with a solid core of maple-laced orange blossom, peach, mango and persimmon flavors backed by singed almond and crème brûlée notes on the finish. Best from 2022 through 2034. 2,417 cases made. — JM
92 Wine Spectator
Juicy, with a solid core of maple-laced orange blossom, peach, mango and persimmon flavors backed by singed almond and crème brûlée notes on the finish. Best from 2022 through 2034. 2,417 cases made. — JM
Hersteller
Clos Haut-Peyraguey
Diese kleine Bodega findet sich an der atemberaubend schönen katalanischen Costa Brava, in der Region Calonge. In dieser nordöstlichen Ecke Spaniens sitzt das Clos d’Agon auf dem Granitplateau von Girona, mit Weinbergen, die nur wenige Kilometer von der Mittelmeerküste entfernt liegen. Was 1999 praktisch als Garagen-Kellerei sechs Schweizer Freunde seinen Anfang nahm, ist heute eine komplett neu errichtete Anlage. Man hat sogar den berühmten Weinmacher Peter Sisseck, das Genie hinter Pingus, als Berater engagiert. Die Bodega produziert mehrere eindrucksvolle Weiß- und Rotweine, darunter Clos d’Agon Blanco und Clos d’Agon als Spitzenweine des Hauses, die von den besten Parzellen und speziell ausgewählten Reben stammen. Der dichte, intensiv aromatische Tinto ist eine Mischung aus Cabernet Sauvignon, Merlot und etwas Syrah und Petit Verdot, während der Clos d’Agon Blanco aus Roussanna, Viognier und Marsanne verschnitten wird, was ihn zu einem kremig-ausgewogenen Weißwein macht.