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Grand Mayne 2004 75cl

St. Emilion | Bordeaux | Frankreich
CHF 51.90
Rezensionen & Bewertungen
89 Robert Parker
Another sleeper of the vintage from this over-achieving estate, the fleshy, dark ruby/purple-tinged 2004 offers plenty of creme de cassis, mulberry, and cherry fruit as well as a notion of graphite. Medium to full-bodied, opulent, fleshy, and straightforward, this well-made St.-Emilion should drink nicely for 10-12+ years.
89 Wine Spectator
Beautiful and subtle aromas of chocolate, coffee, tobacco and fruit. Full-bodied, with silky tannins and a long, caressing finish. Just a hint of smoky wood in the aftertaste. Much better than from barrel. Best after 2010. 2,250 cases made. ?JS
89 Robert Parker
Another sleeper of the vintage from this over-achieving estate, the fleshy, dark ruby/purple-tinged 2004 offers plenty of creme de cassis, mulberry, and cherry fruit as well as a notion of graphite. Medium to full-bodied, opulent, fleshy, and straightforward, this well-made St.-Emilion should drink nicely for 10-12+ years.
89 Wine Spectator
Beautiful and subtle aromas of chocolate, coffee, tobacco and fruit. Full-bodied, with silky tannins and a long, caressing finish. Just a hint of smoky wood in the aftertaste. Much better than from barrel. Best after 2010. 2,250 cases made. ?JS
Hersteller
Château Grand Mayne
Nordwestlich von Saint-Émilion liegt Château Grand Mayne, das für seine tiefdunklen, reichhaltigen und aromatischen Weine bekannt ist. Seit den 1930er-Jahren ist dieses historische Anwesen im Besitz der Familie Nony, mittlerweile in Person von Marie-Françoise Nony und ihrer beiden Söhne Jean Antoine und Damien. Die 17 Hektar Rebfläche, die mit 80% Merlot, 15% Cabernet-Franc und 5% Cabernet Sauvignon bepflanzt sind, liegen am Rande des berühmten Kalkstein-Plateaus. Als Berater des als Crand Cru Classé eingestuften Saint-Émilion-Anwesens fungiert seit 1973 Michel Rolland. Das Ergebnis sind körperreiche, hochwertige Rotweine, die mit dem verstärkten Einsatz neuer Eiche einen klassischen Mayne-Charakter ausgebildet haben, den opulente Noten von Cassis und Lakritz auszeichnen.