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Brane Cantenac 1970 150cl

2eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | Frankreich
CHF 205.40
Rezensionen & Bewertungen
85 Robert Parker
After my first edition of Bordeaux I received several letters from readers claiming that my ungenerous review of the 1970 Brane-Cantenac (I rated it a 65 and called it distressingly poor) was inconsistent with their tastings. I was a participant in a Bordeaux tasting where the wine was served as part of a horizontal tasting of the 1970 vintage. Two of the three bottles were deep ruby in color, with a spicy, herbaceous, earthy scent (rather than the dirty barnyard smell I described), and medium bodied, with a soft, relatively concentrated finish. Another bottle was not nearly as good as the other two, but not nearly as bad as the 1970 Brane-Cantenac I described in the 1985 edition of this book. For whatever reason, there does appear to be a great deal of bottle variation with this vintage; certainly the good examples are wines that merit a score in the mid-eighties, the bad bottles are deplorable. Anticipated maturity: Now. Last tasted, 3/89.
Hersteller
Château Brane Cantenac
Im Herzen der Appellation Margaux findet sich eins der angesehensten Châteaux in Bordeaux, unmittelbar westlich des Dorfes Cantenac. Aber nicht nur diesem verdankt es seinen Namen, sondern auch dem “Napoleon der Weinberge”, Baron de Brane, der das Anwesen 1833 gründete. Seit den 1920er Jahren ist es im Besitz der Familie Lurton, und seit 1992 ist es Henri Lurton, der das Streben der Familie nach exzellentem Wein fortsetzt. Mit seinem innovativen Ansatz hat Henri umfangreich in Cuverie und Chai des Gutes investiert sowie die Weinbaupraktiken modernisiert. Ein wachsender Teil der Weinberge wird nun, nach Durchführung langfristiger Experimente, ökologisch bewirtschaftet. Heute bringt die 75 Hektar große Weinbergfläche 2ème-Cru-Classé-Weine mit der Eleganz eines klassischen Margaux hervor. Das Château Brane-Cantenac produziert einen konzentrierten Grand Vin mit dezentem Eichenaroma unter dem Etikett Brane-Cantenac, der ein delikater Verschnitt aus Cabernet Sauvignon, Merlot und Cabernet Franc ist.