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Beauséjour Duffau Lagarrosse 2017 75cl

1er Grand Cru Classé B | St. Emilion | Bordeaux | Frankreich
CHF 110.40
Rezensionen & Bewertungen
97 Robert Parker
Deep garnet-purple in color, the 2017 Beausejour (Duffau Lagarrosse) prances out of the glass with energetic notes of crushed black and red plums, black cherries and black raspberries plus wafts of potpourri, oolong tea and lavender. The medium-bodied palate is oh-so-pretty with bags of fragrant fruit and a firm, plush frame, finishing long and perfumed.<br/>
97 Robert Parker
Deep garnet-purple in color, the 2017 Beausejour (Duffau Lagarrosse) prances out of the glass with energetic notes of crushed black and red plums, black cherries and black raspberries plus wafts of potpourri, oolong tea and lavender. The medium-bodied palate is oh-so-pretty with bags of fragrant fruit and a firm, plush frame, finishing long and perfumed.<br/>
96 Wine Spectator
Intense, with juicy layers of fig, boysenberry and blackberry compote coursing through. Bramble and spice notes fire up on the finish, which kicks in with an extra bolt of energy at the end. A showy wine that pulls it off.—J.M.
96 James Suckling
This has a very attractive, ripe black-fruit nose with toasted spices, violets and dark-stone notes. Iodine and cedar, too. The palate is powerful and has quite intense flavors of blackberries and blueberries with a super rich and ripe frame of tannin that carries long and expands the finish in impressive style. Very long. Try from 2025.
Hersteller
Château Beauséjour
Das Jahr 1985 markiert einen entscheidenden Wendepunkt für dieses Château im südlichen Saint-Émilion, denn damals wurde es, dank seiner Qualitätssteigerung, zu einem der namhaften Erzeuger unter den Premier Grands Crus Classés. Nach dieser beachtlichen Entwicklung kaufte 2004 der versierte Fachingenieur Pierre Bernault das Château, womit er seiner Liebe zur Welt des Weins nachgab. Zwölf von den ingesamt 15 Hektar sind der Produktion von Merlot und Cabernet Franc vorbehalten, wodurch die Bernaults sich weiter einen Namen als einer der hervorragendsten Weinerzeuger in Montagne Saint-Émilion gemacht haben. Berater wie Stéphane Derenencourt, Michel Rolland und Nicolas Thienpont haben zusätzlich zum klassischen Stil des Châteaus beigetragen, mit beachtlichem mittlerem bis vollem Körper, Opulenz dunkler Früchte und festem Tannin, das für Struktur nach der Lagerung sorgt.