Close
Suchen
Filters

Beauséjour Duffau Lagarrosse 2009 600cl

St. Emilion | Bordeaux | Frankreich
CHF 4’215.90
Rezensionen & Bewertungen
100 Von Robert Parker
100 Von Robert Parker
19 Von Rene Gabriel
19 Von Rene Gabriel
95 Von Wine Spectator
95 Von Wine Spectator
94 Von James Suckling
94 Von James Sukling
This big wine (nearly 15% natural alcohol) is a blend of 77% Merlot, 19% Cabernet Franc and 4% Cabernet Sauvignon. It boasts an opaque blue/purple color along with a gorgeous bouquet of charcoal, incense, truffles, blackberry jam, black currants, raspberries and flowers. While enormous in the mouth, the limestone soils in which the grapes are grown give the wine good freshness as well as laser-like clarity and precision. Amazing to taste, this massive, super-concentrated powerhouse comes across as ethereal and almost feminine despite its extravagant fruit, density and richness. It is a modern day legend for sure! Anticipated maturity: 2025-2050+ As I wrote after I tasted this cuvee from barrel, it is clearly the greatest Beausejour-Duffau since the immortal 1990. Under new management, the brilliant duo of Nicolas Thienpont and Stephane Derenoncourt is in the process of developing what is one of the great hillside terroirs of Bordeaux and St.-Emilion.
Hersteller
Château Beauséjour
Das Jahr 1985 markiert einen entscheidenden Wendepunkt für dieses Château im südlichen Saint-Émilion, denn damals wurde es, dank seiner Qualitätssteigerung, zu einem der namhaften Erzeuger unter den Premier Grands Crus Classés. Nach dieser beachtlichen Entwicklung kaufte 2004 der versierte Fachingenieur Pierre Bernault das Château, womit er seiner Liebe zur Welt des Weins nachgab. Zwölf von den ingesamt 15 Hektar sind der Produktion von Merlot und Cabernet Franc vorbehalten, wodurch die Bernaults sich weiter einen Namen als einer der hervorragendsten Weinerzeuger in Montagne Saint-Émilion gemacht haben. Berater wie Stéphane Derenencourt, Michel Rolland und Nicolas Thienpont haben zusätzlich zum klassischen Stil des Châteaus beigetragen, mit beachtlichem mittlerem bis vollem Körper, Opulenz dunkler Früchte und festem Tannin, das für Struktur nach der Lagerung sorgt.