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Ryan Pinot Noir 2011 75cl

Mt. Harlan | Kalifornien | Vereinigte Staaten
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
93 Robert Parker
Slightly deeper and richer, yet also less expressive aromatically, the 2011 Pinot Noir Ryan Vineyard offers a darker, earthier profile, with black cherry, underbrush, pepper and ground herbs giving way to hints of rose petal and spice with air. Medium to full-bodied, it has impressive richness in the vintage, as well as beautiful mid-palate density and a seamless texture. Overall, it’s a structured effort that should be given another handful of years in the cellar, and consumed over the following decade. These latest releases from Calera are rock-solid across the board, and looking at the 2011 Pinot Noirs specifically, they show the best of the cooler vintage and are gorgeous wines. Starting with the two Chardonnays, these are both outstanding whites that represent serious value. Moving to the 2011s, these are beautiful wines across the board and show perfumed, fresh and lively profiles.
89 Wine Spectator
Firm and slightly closed, with dark berry, cedar and savory herb notes. Remains very tight and drying on the finish, yet there's a pleasing subtlety to the flavors as they work through the tannins. Best from 2015 through 2023. 1,846 cases made.
Hersteller
Calera
Die herrlichen Weinberge der Calera-Gutskellerei ziehen sich die kalifornische Central Coast entlang, verstreut über die höchstgelegenen und kühlsten Standorte des Bundesstaats und umgeben von den Gavilan Mountains. Calera ist einer der weltweit bedeutendsten Erzeuger von Pinot Noir, produziert aber auch mehrere beeindruckende Weißweine aus Chardonnay, Vignier und der seltenen Aligoté. Die Geschichte beginnt 1971, als Josh Calera beschloss, die berühmte rote Rebsorte Pinot Noir in dem steilen Gebirgsterrain anzubauen. Auf der Suche nach dem besten Platz für seine Reben stieß er auf diese felsige Gegend, einen ehemaligen Kalkofenstandort, ganz anders als die bekannteren Pinot-Noir-Regionen wie Sonoma Valley. Heute ist Josh Jensen Eigentümer dieses einmaligen Weinguts. Er hat ökologische Bewirtschaftung, native Fermentationsmethoden und eine minimale Abfülltechnik eingeführt, und seine Weine danken es ihm mit unschlagbarer Qualität.