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Tertre Roteboeuf 2012 75cl

Grand Cru | St. Emilion | Bordeaux | France
Sold out
Critics scores
18 Rene Gabriel
80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc. Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Geniales Bouquet, beruhigend und wohlig tief ausstrahlend. Schwarze Pflaumen, Mokka, Schokonoten, Malz, Feigen, Brombeeren. Im Gaumen samtig, füllig, wieder diese ganz warmen, reifen Aromeneindrücke, gebündeltes Finale. Man muss sich beherrschen um diese Fassprobe am Sonntagmorgen um 9.32 Uhr nicht einfach hemmungslos zu trinken um vielleicht ganz genau zu wissen, wie lange der Abgang sein könnte. Ein Le Musigny de Saint Emilion. Also ein sehr eleganter Tertre-Rôtebeuf welcher irgendwie das Gegenteil seiner Jahrgänge 2009 und 2010 darstellt. P.S. Waren wir zu früh da oder hatten François Mitjaville wirklich unser Rendez-Vous vergessen? Auf alle Fälle kam er im Morgenmantel mit Hausschuhen daher und schlurfte dann in dieser Montur in den Keller um uns die Fassprobe zu gewähren.
Producer
Château Tertre Roteboeuf
The Saint-Laurent-des-Combes property enjoys a highly prestigious location inherent to producing fine-wines. Sharing the same hillside as Pavie, Troplong-Mondot and Larcis Ducasse, the incredible Château Tertre Roteboeuf has not even been promoted to Grand Cru Classé status. The articulate and daring vintner, François Mitjavile has owned and run the estate since 1978. His 1985 vintage hit the ground running, becoming one of Bordeaux’s ambitious cult-wines. Today, the estate produces wines that can easily compete with Premiers Grands Crus Classés of the appellation, and at best the First Growths of Haut-Médoc. Both scrupulous viticultural practices and very late harvesting – of perfectly ripe grapes – ensure the Tertre Roteboeuf’s trademark style of lush, raisin-like opulence. The Grand Vin is massively complex, with the spiced raisin-like fullness complemented by oak. The extremely unique signature of Mitjavile wines is what makes them absolutely irresistible to worldwide collectors and wine-lovers alike.