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Critics scores
90 Robert Parker
An outstanding effort, Branaire-s 2007 exhibits floral-infused black raspberry, boysenberry, and mulberry notes as well as a decidedly blue fruit character. Attractive, elegant, and medium to full-bodied with beautiful fruit, density, and texture, it should drink well for 10-12 years
90 Wine Spectator
This shows impressive concentration of fruit for the vintage, with plenty of currants and violets, as well as blackberries. Full and silky. Slightly hollow in the center palate, but very pretty. Score range: 87-90 ?JS
90 Robert Parker
An outstanding effort, Branaire-s 2007 exhibits floral-infused black raspberry, boysenberry, and mulberry notes as well as a decidedly blue fruit character. Attractive, elegant, and medium to full-bodied with beautiful fruit, density, and texture, it should drink well for 10-12 years
16 Rene Gabriel
Fliederhaftes Bouquet, rote Johannisbeeren, zeigt eine fein säuerliche Note im Nasenbild die an Rhababern erinnert, auch sonst ist die Frucht eher im knapp reifen Bereich. Im Gaumen rotbeerig bleibend, auch hier wieder tendenziell unreife Frucht und somit grünliche Cabernetnoten aufweisend, vordergründig und aufrauhend. Das Potential ist mittelgross und der Wein muss jetzt mit weiterem Ausbau feiner werden und vor allem sollte er etwas mehr Süsse aufweisen bis zur Flaschenfüllung. Dann könnte dieser momentan enttäuschende Wein noch zulegen. (16/20). 10: Dunkles Granat, recht satt in der Mitte, rubiner Rand. Die Farbe scheint dunkler zu sein als der 2008er (?). Schön röstiges Bouquet, Nussnoten, Kaffee und frisch gebackene Schwarzbrotkruste. Gut stützende Säure mit knapp reifen Johannisbeeren darin, leicht mehlige Tannine, aber schon bald mit erstem Genuss. Gastronomischer Branaire mit Charme. warten (2015 - 2028)
16 Rene Gabriel
Fliederhaftes Bouquet, rote Johannisbeeren, zeigt eine fein säuerliche Note im Nasenbild die an Rhababern erinnert, auch sonst ist die Frucht eher im knapp reifen Bereich. Im Gaumen rotbeerig bleibend, auch hier wieder tendenziell unreife Frucht und somit grünliche Cabernetnoten aufweisend, vordergründig und aufrauhend. Das Potential ist mittelgross und der Wein muss jetzt mit weiterem Ausbau feiner werden und vor allem sollte er etwas mehr Süsse aufweisen bis zur Flaschenfüllung. Dann könnte dieser momentan enttäuschende Wein noch zulegen. (16/20). 10: Dunkles Granat, recht satt in der Mitte, rubiner Rand. Die Farbe scheint dunkler zu sein als der 2008er (?). Schön röstiges Bouquet, Nussnoten, Kaffee und frisch gebackene Schwarzbrotkruste. Gut stützende Säure mit knapp reifen Johannisbeeren darin, leicht mehlige Tannine, aber schon bald mit erstem Genuss. Gastronomischer Branaire mit Charme. warten (2015 - 2028)
Producer
Château Branaire Ducru
Found just along the Gironde estuary, Branaire-Ducru is home to some of the greatest soils in the region for winegrowing – gravel. In 1680, Jean-Bapiste Braneyre was the first to discover the incredible potential of this property. The 1855 classification later confirmed the quality of the terroir. Branaire-Ducru and its prestigious neighbors then formed a group of châteaux that are now famous worldwide for their excellent wines. Here, quality is an absolute priority and Branaire-Ducru does everything possible to express the terroir’s intrinsic personality and complexity. Composed primarily of Cabernet Sauvignon, the wines express their character year in and year out with great regularity, displaying an enormous amount of fruit, freshness, and subtlety. The winemaking team is fully devoted to highlighting these characteristics in every vintage, and Branaire-Ducru is invariably an elegant wine and a quintessential Saint-Julien.