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Barolo Aleste 2018 300cl

DOCG | Barolo | Piemonte | Italien
CHF 551.30

Alle Jahrgänge

2017 2018 2020
Rezensionen & Bewertungen
96 Robert Parker
Made with fruit from Cannubi Boschis, the Luciano Sandrone 2018 Barolo Aleste is plump and ripe, but this wine also shows a more delicate character that is its ace card. The aromas are filigreed and fine with dark fruit, spice and licorice. The effect is integrated, and the wine shows a lovely, softer personality to balance out this mildly concentrated expression.
96 Robert Parker
Made with fruit from Cannubi Boschis, the Luciano Sandrone 2018 Barolo Aleste is plump and ripe, but this wine also shows a more delicate character that is its ace card. The aromas are filigreed and fine with dark fruit, spice and licorice. The effect is integrated, and the wine shows a lovely, softer personality to balance out this mildly concentrated expression.
94 Vinous
The 2018 Barolo Aleste is gorgeous, but also very quite today. There's terrific purity to the dark red/purplish fruit and a good bit of volume too, but readers will have to be patient. Bright acids and firm tannins lend energy. I admire the presence and texture here. The Aleste, from Cannubi Boschis, benefits from a site that can handle moisture. This is nicely done.
94 James Suckling
Dried red berries and dried flowers, almost tobacco on the nose. Citrus and minty notes add character. Medium-to full-bodied, elegant and silky palate that thickens out with fine, creamy tannins as it progresses. Super texture to this, gently coating the palate. Rather firmer just at the end for now. Really refined and elegant. Best from 2024.
94 Vinous
The 2018 Barolo Aleste is gorgeous, but also very quite today. There's terrific purity to the dark red/purplish fruit and a good bit of volume too, but readers will have to be patient. Bright acids and firm tannins lend energy. I admire the presence and texture here. The Aleste, from Cannubi Boschis, benefits from a site that can handle moisture. This is nicely done.
Hersteller
Sandrone Luciano Azienda Agricola
Keine andere Gutskellerei hat eine so beeindruckende Balance zwischen modernen und traditionellen Verfahren erzielt wie Luciano Sandrone. Sie ist extrem erfolgreich in der Herstellung von Weinen, die nicht nur weich, geschmeidig und jugendlich-zugänglich sind, sondern auch ein großartiges Alterungspotential haben. Mit Sitz vor den Toren der Stadt Castiglione Falletto, begann die Familie 1978, Wein herzustellen. Die 27 Hektar (davon 75% in Eigenbesitz) sind der Produktion von Nebbiolo aus den Regionen Barolo und Roero vorbehalten. Tatsächlich war es ihr Barolo Cannubi Boschis, der in den späten 1980ern erstmals mediale Aufmerksamkeit erregte. Die in begrenzten Mengen produzierten Jahrgänge 1989 und 1990 wurden von Robert Parker mit 97 bzw. 100 Punkten bewertet. Da dies die allererste Höchstpunktzahl für einen Barolo war, richteten sich aller Augen auf Sandrone. Lucianos Bruder Luca, ein studierter Önologe, stieß 1992 zum Team und ist heute für das gesamte Weinberg-Management zuständig. Die Vision von Sandrone ist heute so lebendig wie damals, indem jeder seiner Weine nicht nur die Kulturgeschichte und Traditionen der Region widerspiegelt, sondern auch die besten modernen Techniken.