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Barolo Campé 2003 150cl

DOCG | Barolo | Piemonte | Italien
CHF 281.05
Rezensionen & Bewertungen
95 Wine Spectator
Loads of ripe fruit on the nose, with an almost jammy style. Full-bodied, with big, juicy fruit, loads of ripe tannins and a long, concentrated finish. An impressive, thick Barolo. Powerful. Full throttle. Best after 2012. 80 cases made. ?JS<br/>
92 Robert Parker
The 2003 Barolo Campe has developed beautifully and gained notable focus since I first tasted it from barrel a few years ago. It opens with a huge, overripe nose that leads to a powerful expression of earthiness, spices and sweet fruit, with mentholated, balsamic overtones. Made in dense, powerful style, it offers outstanding length and a long, building finish. Anticipated maturity: 2009-2018. <br/><br/>This is a very strong set of releases from La Spinetta and proprietor Giorgio Rivetti. The 2004 Barbarescos are easily the best of his career. The wines still see 100% new French oak, but toast levels have been reduced and the Barbarescos now spend 12 months in oak rather than the 18 months they saw in previous vintages. Both changes have had a remarkably positive effect in allowing more site-specific character and Nebbiolo fruit to come through. The 2003 Barolo Camp? shows that Rivetti is making important strides with this wine as well. Only the 2005 Barberas are disappointing, but that is not entirely surprising given the uneven growing season. In the past La Spinetta was an estate that relied just as much on style as substance. The 2004 Barbarescos, and especially the Starderi, are the first wines that truly live up to the glamorous image that Giorgio Rivetti has masterfully succeeded in creating.
Hersteller
La Spinetta
Bruno, Carlo und Giorgio Rivetti sind die drei Brüder hinter dem legendären Weingut La Spinetta. Gegründet 1977 von ihren Eltern Giuseppe und Lidia, entstand eine hochmoderne italienische Kellerei, die eine exzeptionelle Kollektion von Weinen aus dem Piemont und der Toskana erzeugt. Das ursprüngliche Anwesen befindet sich in Castagnole Lanza, wo noch immer delikate Moscato d’Astis erzeugt werden. Die Rivetti waren die ersten Produzenten von Lagenweinen aus Moscato, Bricco Quaglia und Biancospino. Seither wurde La Spinetta um eine hochmoderne Kellerei namens Campè in Grinzan Cavour erweitert, die auf Rotweine spezialisiert ist. Die Familie expandierte 2001 auch über die Grenzen des Piemont hinaus, indem sie die Casanova-Weinberge in der Toskana erwarb. Hier werden drei verschiedene 100-prozentige Sangiovese-Weine produziert. Und schließlich fügten die Brüder 2011 eine weitere Kellerei dem bereits ansehnlichen Besitz hinzu, durch die Übernahme von Contratto in Canelli, dem ältesten Erzeuger von Metodo-Classico-Schaumwein in Italien. Außerdem begannen sie mit der Produktion von Wermut und Bitter. Jeder der Standorte ist hochmodern ausgestattet und folgt sorgfältigen Vinifikationsverfahren. Das Ergebnis ist ein breites Spektrum von opulenten, reich texturierten Weinen mit modernem Flair.