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Gran Reserva 904 2010 75cl

DOCa | Rioja | Spanien
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
96 Robert Parker
It seems like yesterday when the superb 2001 was released, and now I already have the 2010 Gran Reserva 904 in my glass. It has to be among the greatest modern time vintages of this mythical bottling, where they aim for a wine that has a long aging potential. This is mostly Tempranillo with 10% Graciano and 13.5% alcohol, and it matured in fourth-used American oak barrels for four years, during which time the wine was racked every six months. It has the combination of elegance and power only the best vintages are capable of, with the classical aromas, great detail and nuance, very good balance and persistence. They consider 2010 among the best years of this century, and maybe future generations will talk about 2010 like we talk about the great classical vintages of yesterday today. The palate is polished but shows plenty of energy and tension, the tannins are very fine and elegant, and the flavors are focused and clean. This has to be one of the greatest wines from the vintage. A legend in the making. 150,000 bottles produced. It was bottled in July 2015.
91 Wine Spectator
This light, polished red offers woodsy flavors of forest floor and loamy earth, with a core of cherry and berry fruit and vanilla and spice accents. Graceful and harmonious. Tempranillo and Graciano. Drink now through 2030. 12,500 cases made. — TM
Hersteller
La Rioja Alta
Der Rioja mit der klassischsten Stilistik findet sich in Haro, der Hauptstadt von Rioja Alta, wo er gewissenhaft von einer der beliebtesten Bodegas Spaniens, La Rioja Alta, hergestellt wird. Gegründet wurde sie ursprünglich 1890 von fünf aus Rioja und dem Baskenland stammenden Familien, von denen einige noch immer am Unternehmen beteiligt sind. Im Jahr 1996 investierte man in eine hochmoderne Kellerei, um die Gründungsideale Qualität, Eleganz, Innovation und Evolution weiterhin hochzuhalten. Berühmt für einige der feinsten traditionellen Reservas und Gran Reservas in Spanien, produziert die Bodega auf ihren 450 Hektar Weinbergen fünf verschiedene Weine. Angebaut wird vorwiegend die Tempranillo, aber auch einheimische Sorten wie Graciano, Garnacha und Mazuelo, die wesentlicher Teil ihrer Weinidentität sind. Die Gran Reservas 904 und 890 reifen fünf bis acht Jahre in amerikanischen Eichenfässern, gemäß strengsten Rioja-Traditionen. Das Endergebnis ist ein ausgewogener, intensiver Tempranillo-Verschnitt.