93 Wine Spectator
Just what you expect from top-class Pomerol. Complex fruit, mint and leather aromas are followed by rich, smooth, almost chocolaty flavors and soft tannins. Chewy and long-lasting on the finish. Drink now through 1998. ?
15 Rene Gabriel
Ich notierte 1992: Man sollte die grossen 86er eigentlich in Ruhe lassen. Sie mögen es alle nicht, degustiert oder gar getrunken zu werden: Gekochte Nase, Paprikapulver, im Moment eher unausgeglichen. Im Gaumen Tabak, trockenes Tannin, mittlerer Körper, dafür langes Finish. 96: Für einen 86er extrem hell und bereits starke Reifeanzeichen in der Farbe. Gemüsige Nase (Peperoni), Geraniol- und Trotanoy-Polyesterspuren. Leicht gehaltener Gaumen mit blechiger Zungenstruktur. Jetzt in der ersten Reife doch noch etwas mehr Harmonie zeigend, für einen "grossen" Pomerol jedoch sehr enttäuschend. vorbei
87 Robert Parker
This wine has matured rapidly. The wine reveals considerable orange and rust at the edge of its medium dark garnet color. The fragrant nose of tobacco, roasted herbs, berry fruit, and vanillin aromas is followed by a medium-bodied, silky-textured wine with generous, round, smoky, berry flavors, and light tannin in the finish. Anticipated maturity: Now-2005. Last tasted 5/97