Close
Suchen
Filters

L'Eglise Clinet 1994 600cl

AOC | Pomerol | Bordeaux | Frankreich
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
90 Von Robert Parker
90 Von Robert Parker
16 Von Rene Gabriel
16 Von Rene Gabriel
86 Von Wine Spectator
86 Von Wine Spectator
L'Eglise-Clinet is one of the best-situated vineyards in Pomerol, and proprietor/winemaker, Denis Durantou, is one of the most meticulous producers in Bordeaux. The vineyard is composed of tracts of very old vines (one planted in 1930). The wine, which is made from extremely small yields of two tons per acre, is normally a blend of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc, all of it aged in 60% new oak casks. The 1994 exhibits a saturated dark ruby/purple color, as well as a tight but promising nose of ripe cherries, mulberries, and currants, along with a vague notion of black truffles. Medium to full-bodied, with pure fruit, a layered impression, and stubborn tannin in the muscular finish, this wine is not as charming as the more forward 1993. A larger-scaled, richer wine, the 1994 requires 5-6 years of cellaring. An impressive 1994. Anticipated maturity: 2002-2022.
Hersteller
Château L'Eglise Clinet

Unter den höheren Rängen des Pomerol ist das L'Eglise-Clinet ein eher kleines Château mit nur 5,5 Hektar Merlot und Cabernet Franc. Dank seiner Lage auf dem berühmten Pomerol-Plateau begründet das Terroir aus kiesigem Lehm den Signaturstil der konzentrierten und aromatischen, komplexen Weine von L'Eglise-Clinet. Jahrgang für Jahrgang wird die Qualität von L'Eglise-Clinet noch besser: Der Grand Vin, L'Eglise-Clinet, ist ein großartig strukturiertes, dichtes, klassisch proportioniertes Beispiel für die Appellation. Das Château produziert auch den Le Petite L’Eglise, den Durantou nicht als Zweitwein betrachtet, sondern als Ausdruck seiner Weinberge, die auf den sandigen Kiesboden-Parzellen sitzen. Montlandrie ist ein Verschnitt aus Merlot, Cabernet Franc und Cabernet Sauvignon und stammt von den Kalkstein- und Lehm-Terroirs seines Weinbergs Côtes de Castillon.