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Maucaillou 2009 75cl

Moulis | Bordeaux | Frankreich
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
89 Vinous
Bright purple-ruby. Highly floral nose offers scents of lavender, lily, violet, blackberry, cedar and graphite. Lush, rich and sweet on entry, with rich black fruit and smoky underbrush flavors given adequate lift by lively acidity. Finishes pure, clean and long, with a trace of warmth, lingering notes of minerals and coffee, and a healthy dose of youthfully aggressive tannins. This wine will need at least a few years to resolve its tannins but should prove to be a splendid Maucaillou.
89 Wine Spectator
Rounded and plush, but focused, with supple red currant, blackberry and plum fruit, offset with hints of vanilla and a nice tug of earth on the finish. Drink now through 2014. 29,280 cases made. — JM
89 Wine Spectator
Rounded and plush, but focused, with supple red currant, blackberry and plum fruit, offset with hints of vanilla and a nice tug of earth on the finish. Drink now through 2014. 29,280 cases made. — JM
88 James Suckling
A little lean but some pretty dried fruits and spices. Full body, chewy tannins and a medium finish. Disjointed now, but will improve with age. Better in 2015.
85 Robert Parker
A one-dimensional, simple, straightforward wine with good red and black fruits, some herbs and earth, the superficiality of this wine is apparent on the palate as it lacks concentration and should therefore be consumed over the next 7-8 years
85 Robert Parker
A one-dimensional, simple, straightforward wine with good red and black fruits, some herbs and earth, the superficiality of this wine is apparent on the palate as it lacks concentration and should therefore be consumed over the next 7-8 years
Hersteller
Château Maucaillou
Die Geschichte des Château Maucaillou fällt mit einer wahren Familiensaga zusammen und steht für Geduld wie Leidenschaft gleichermaßen. Das Château, 1875 in einem damals beliebten geradezu barocken Stil erbaut, war zu jener Zeit von fünf Hekter Weinberg umgeben. Als die Brüder Roger und André Dourthe das Anwesen 1929 übernahmen, setzten sie alles daran, die Rebfläche zu vergrößern. Im Jahr 1967 hatten sie es auf ansehnliche 20 Hektar gebracht, als Rogers Sohn Philippe Geschäftsführer wurde. Im Verlauf der nächsten vierzig Jahre fügte er weitere 67 Hektar hinzu, einschließlich Reben auf den drei besten Anhöhen in Moulis. 2007 übertrug Philippe Dourthe die Leitung auf seine Kinder Caroline, Pascal und Magali. Heute hat ein hochkompetentes Team, das die Dourthe-Philosophie der Weinherstellung perfekt umzusetzen weiß, die Kontrolle über die Arbeitsabläufe. Die drakonische Selektion bei der Lese, eine präzise Vinifikation in temperaturgeregelten Fässern sowie der sorgsame Ausbau im Fass bringen Weine von satter Farbe, reich konzentrierten Aromen, subtilem Tannin und einem unglaublich langen Nachhall hervor. Das Château Maucaillou hat bereits zahlreiche Medaillen und positive Besprechungen von den Kritikern erhalten.