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L'Eglise Clinet 2008 75cl

AOC | Pomerol | Bordeaux | Frankreich
CHF 185.95
Rezensionen & Bewertungen
95 Robert Parker
2008: A remarkable wine in this vintage, L’Eglise Clinet’s 2008 has a color almost as dark as the barrel sample of 2010. Classic mocha and caramel-infused creme de cassis and black cherry notes, with hints of licorice and loamy soil soar from the glass of this opaque ruby/purple, aromatically compelling wine. Opulent, expansive, and savory, with a broad texture, a full-bodied mouthfeel, terrific purity and a layered finish, this is another big, massive wine that transcends the vintage character, and will probably need 7-10 years of bottle age. It should keep for 20 or more years as well.
95 Robert Parker
2008: A remarkable wine in this vintage, L’Eglise Clinet’s 2008 has a color almost as dark as the barrel sample of 2010. Classic mocha and caramel-infused creme de cassis and black cherry notes, with hints of licorice and loamy soil soar from the glass of this opaque ruby/purple, aromatically compelling wine. Opulent, expansive, and savory, with a broad texture, a full-bodied mouthfeel, terrific purity and a layered finish, this is another big, massive wine that transcends the vintage character, and will probably need 7-10 years of bottle age. It should keep for 20 or more years as well.
18 Rene Gabriel
85 % Merlot, 15 % Cabernet Franc. Sattes, dichtes Purpur-Rubin. Pfeffriges Bouquet, viel Kirschen und Maulbeeren, Amarenatouch, Vanillemark, Glühweinwürze, geröstete Himbeerkernen, pur und mit viel Aromendruck. Fester, stoffiger Gaumen, dramatische Konzentration im Extrakt, die Beeren schwanken zwischen blauen und schwarzen Beerenaromen, Darjeelingnoten, würzige Tiefe zeigend, unheimlich viel frisch gepflückte Frucht im Finale. Ein klassischer, grosser Eglise Clinet mit einem sehr langen Leben. warten (2017 - 2035)
18 Rene Gabriel
85 % Merlot, 15 % Cabernet Franc. Sattes, dichtes Purpur-Rubin. Pfeffriges Bouquet, viel Kirschen und Maulbeeren, Amarenatouch, Vanillemark, Glühweinwürze, geröstete Himbeerkernen, pur und mit viel Aromendruck. Fester, stoffiger Gaumen, dramatische Konzentration im Extrakt, die Beeren schwanken zwischen blauen und schwarzen Beerenaromen, Darjeelingnoten, würzige Tiefe zeigend, unheimlich viel frisch gepflückte Frucht im Finale. Ein klassischer, grosser Eglise Clinet mit einem sehr langen Leben. warten (2017 - 2035)
94 James Suckling
A dusty and sensual wine with beautiful perfumes of blackberries, blueberries, minerals, and flowers. Full bodied, but very delicate and refined with ultra-fine tannins and a gorgeous finish. Try it in four to five years.
92 Wine Spectator
This is lilting, with perfumy incense and warm cherry confiture aromas giving way to a still-compact core of plum, red currant and melted red licorice. The long finish has some grip to shed, with plum skin, spice and floral notes flittering in and out. Best from 2013 through 2018. 1,465 cases made. –JM
92 Wine Spectator
This is lilting, with perfumy incense and warm cherry confiture aromas giving way to a still-compact core of plum, red currant and melted red licorice. The long finish has some grip to shed, with plum skin, spice and floral notes flittering in and out. Best from 2013 through 2018. 1,465 cases made. –JM
Hersteller
Château L'Eglise Clinet

Unter den höheren Rängen des Pomerol ist das L'Eglise-Clinet ein eher kleines Château mit nur 5,5 Hektar Merlot und Cabernet Franc. Dank seiner Lage auf dem berühmten Pomerol-Plateau begründet das Terroir aus kiesigem Lehm den Signaturstil der konzentrierten und aromatischen, komplexen Weine von L'Eglise-Clinet. Jahrgang für Jahrgang wird die Qualität von L'Eglise-Clinet noch besser: Der Grand Vin, L'Eglise-Clinet, ist ein großartig strukturiertes, dichtes, klassisch proportioniertes Beispiel für die Appellation. Das Château produziert auch den Le Petite L’Eglise, den Durantou nicht als Zweitwein betrachtet, sondern als Ausdruck seiner Weinberge, die auf den sandigen Kiesboden-Parzellen sitzen. Montlandrie ist ein Verschnitt aus Merlot, Cabernet Franc und Cabernet Sauvignon und stammt von den Kalkstein- und Lehm-Terroirs seines Weinbergs Côtes de Castillon.