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Châteauneuf du Pape Hommage à Jacques Perrin 2011 75cl

AOC | Châteauneuf du Pape | Rhône | Frankreich
CHF 383.75
Rezensionen & Bewertungen
96 Von Robert Parker
95 Von Vinous
Only made in top vintages and a blend of roughly 60% (or more) Mourvedre and the rest a mix of other permitted varieties, the 2011 Chateauneuf du Pape Hommage a Jacques Perrin is a cellar selection that always comes from the same plot of vines. A massive, powerful wine, with serious amounts of extract and concentration, it slowly gives up gamey, complex (and heavenly) notes of blueberry, blackberry, blood, licorice, garrigue and smoke. This flows to a full-bodied, layered and brilliantly textured effort that conceals its tannic spine with tons of fruit. It should start to hit its prime at about age 10 and have two to three decades of longevity. Drink 2017-2029+.<br/><br/>Covering a full 175 acres in Chateauneuf du Pape, with significant holdings throughout the Southern Rhone (mostly vinified at and released under their Famille Perrin brand), Chateau De Beaucastel is a benchmark estate that excels at all price points. Looking at the wines reviewed here, 2011 is surprisingly strong (especially for the Chateauneufs) and with their perfumed aromatics and supple textures, they show a lot of similarities to the 2009s. The 2012s as a whole show more freshness and purity, with good concentration, and should require more bottle age to come around. Both vintages are worth seeking out. Looking at the 2011s across the board, all of which were in bottle, it appears to be a strong vintage here. While the vintage suffered due to uneven ripening in the Grenache, it was actually a solid vintage for Mourvedre and this shows, particularly in the Chateauneufs.<br/>
Hersteller
Château de Beaucastel
Das Château de Beaucastel ist ein magischer Ort. Es ist umgeben von mit endlosen Weinbergen bestandenen Hügeln, hundertjährigen Olivenbäumen und Trüffeleichen – eine blühende, freie und entspannte Natur. Die alten Weinstöcke mit ihren knorrigen Wurzeln werden im tradtionellen Gobelet-Stil in dem für die Region typischen Boden erzogen, den große runde Kieselsteine bedecken. Wenn der Mistral, der legendäre Wind aus den Alpen, bläst, zieht er das Rhônetal hinunter und kühlt die Rebstöcke, wobei er die Aromen der Garrigue mit sich führt. Heute leiten die Söhne von Jacques Perrin, Jean-Pierre und François, das Gut, in dem alle Talente der Familie Perrin kulminieren. Hier folgt man strengen Gründungsprinzipien, wie dem Respekt vor dem Land und dem Terroir durch biodynamische Anbaumethoden, die das Streben nach Wahrheit, Balance und Eleganz untermauern. Auf uraltem Boden kultiviert das Château de Beaucastel dreizehn verschiedene in Châteauneuf du Pape wohlbekannte Rebsorten. Jeder Jahrgang ist einzigartig und eine außergewöhnliche Kombination aus Kraft, Struktur, Komplexität und Frische.