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Terra di Lavoro 2006 75cl

IGT | Roccamonfina | Italien
CHF 95.15
Rezensionen & Bewertungen
97 Robert Parker
I am thrilled with the 2006 Terra di Lavoro, which easily lives up to the praise I bestowed upon it last year. This wasn’t an easy vintage for Galardi. The weather was uneven, and a drastic selection was necessary in the cellar. Overall production was even lower in 2006 than in 2005, but the estate’s commitment to quality paid off in a big way. The 2006 Terra di Lavoro presents an intriguing combination of compelling inner sweetness wrapped around a firm, imposing frame. This is a very Barolo-like Terra di Lavoro that gradually opens up to reveal is pedigree, with endless layers of fruit and an eternal finish. Readers who own the 2006 are fortunate, but significant patience is required. This is a majestic Terra di Lavoro. Anticipated maturity: 2016-2036.
97 Vinous
I am thrilled with the 2006 Terra di Lavoro, which easily lives up to the praise I bestowed upon it last year. This wasn't an easy vintage for Galardi. The weather was uneven, and a drastic selection was necessary in the cellar. Overall production was even lower in 2006 than in 2005, but the estate's commitment to quality paid off in a big way. The 2006 Terra di Lavoro presents an intriguing combination of compelling inner sweetness wrapped around a firm, imposing frame. This is a very Barolo-like Terra di Lavoro that gradually opens up to reveal is pedigree, with endless layers of fruit and an eternal finish. Readers who own the 2006 are fortunate, but significant patience is required. This is a majestic Terra di Lavoro.
Hersteller
Azienda Agricola Galardi
Die Fattoria Galardi ist eine ehrgeizige “Vetternwirtschaft” unter Leitung von Maria Luisa Murena, Arturo und Dora Celentano und Francesco Catello, die tatsächlich alle Cousins bzw. Cousinen sind. Die vier eint die Entschlossenheit, nur Wein der höchsten Qualität herzustellen, auch wenn dies die Produktion nur einer einzigen Sorte bedeutet. An den Vulkanhängen Kampaniens erheben sich die Weinberge, eingebettet zwischen Kastanienhainen, etwa 400 Meter über Meereshöhe. Sie profitieren von den Meeresbrisen und dem vielen Sonnenschein, allerdings ist das Terroir nicht immer kooperativ. Ihr ikonischer Einzelwein Terra di Lavoro, auf Deutsch “mühseliges Land”, spielt auf die Herausforderungen an, die der Anbau unter diesen extremen Bedingungen und auf dem felsigen Boden mit sich bringt. Nichtsdestotrotz ist dies der erste Kultwein Kampaniens, der 1994 auf den Markt kam und seitdem Weinliebhaber immer wieder lockt und verzaubert. Der beratende Winzer Riccardo Cotarella hat bleibenden Einfluss auf sowohl die Kellerei Galardi wie auch die Region insgesamt ausgeübt, indem er den kampanischen Vinifikationsstil neu definierte.