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Champagne Brut 7 Crus NV 75cl

AOC | Côte des Blancs | Champagne | Frankreich
Ausverkauft

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NV
Rezensionen & Bewertungen
92 Robert Parker
Based half-each on vintages 2010 and 2009, and with 10% Pinot Noir “smuggled in,” Agrapart’s NV Brut Blanc De Blancs 7 Crus E13 – named for the seven Cote des Blancs villages from which it is sourced, and in this instance disgorged in May, 2013 – displays uncommon delicacy, buoyancy, tension and nuance for an “intro-level” cuvee, and that uncannily combined with a sense of richness and purity to its white peach and grapefruit. Almond and pistachio cream lend allure; chalk and salt along with piquancy of peach kernel and toasted pumpkin seed impart interest, invigoration and saliva-inducement to an effusively juicy, succulent and refreshingly sustained finish. Seven grams of residual sugar, incidentally, is fairly high by estate standards but perfectly complements this wine’s forward fruit without engendering any sense of outright sweetness. This exceptional value in Champagne should remain irresistible for at least the next couple of years, and I shall be anxious to experience what happens further down the pike as I revisit the bottles I recently purchased (because older “intro-level” bottles are not usually something that growers – or, for that matter, most self-styled wine collectors – can lay their hands on to pour for you).
91 Wine Spectator
Floral and fresh, this elegant version offers hints of blackberry, slivered almond, tangy apple and smoky mineral riding a tightly knit, silky texture. Disgorged February 2014. Drink now through 2020. 1,000 cases made.  –AN
Hersteller
Agrapart & Fils
Das Champagnerhaus Agrapart wurde Ende des 19. Jahrhunderts von Arthur Agrapart gegründet. Sein Enkel Pierre sorgte in den 1950er und 1960er Jahren für die Ausweitung des Besitzes, so dass die Weinberge heute 10 Hektar im Herzen der Champagne einnehmen, verteilt auf 50 Parzellen zwischen den Orten Avize, Oger, Cramant und Oiry, wobei jede Parzelle in einem als Grand Cru klassifizierten Gebiet in der Côte des Blancs liegt. Von Beginn an war das Haus ein Récoltant Manipulant, d.h. ein am Detail ausgerichteter Erzeugerwinzer. Das gezielt betriebene Verfahren in sowohl den Weinbergen als auch den Weinkellern gestattet die strenge Kontrolle der Reifung der Trauben, was sich im Wein niederschlägt. Wenn Sie einen ehrlichen Champagner mit differenzierter Persönlichkeit suchen, so werden Sie ihn hier finden.