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Talbot 2000 75cl

4eme Grand Cru Classé | St. Julien | Bordeaux | France
CHF 129.70
Évaluations et Scores
18 Rene Gabriel
01: Dunkles Violett-Purpur, sehr dicht. Delikates, homogenes Bouquet, Black Currant, Rauch, Korinthen, Teer und viel Brombeeren. Eine der dichtesten und auch fruchtigsten Nasen unter den St. Juliens. Im Gaumen wiederum eine tolle, ausladende Aromatik, recht feine, reife Tannine, zeigt schon jetzt einen gewissen Schmelz, intensives Rückaroma. Endlich wieder einmal ein ganz, ganz grosser Talbot, der vielleicht gar noch zulegt. Gleicht stark dem 1982er! (18/20). 08: An einem Wine & Dine im Grand Hotel Doler. Eine absolute Granate und fast heute noch ein Kauf-Must. Leider gibt es in letzter Zeit nur wenige Tablot-Jahrgänge die sich wirklich zum Kaufen lohnen. trinken (2008 - 2025)
18 Rene Gabriel
01: Dunkles Violett-Purpur, sehr dicht. Delikates, homogenes Bouquet, Black Currant, Rauch, Korinthen, Teer und viel Brombeeren. Eine der dichtesten und auch fruchtigsten Nasen unter den St. Juliens. Im Gaumen wiederum eine tolle, ausladende Aromatik, recht feine, reife Tannine, zeigt schon jetzt einen gewissen Schmelz, intensives Rückaroma. Endlich wieder einmal ein ganz, ganz grosser Talbot, der vielleicht gar noch zulegt. Gleicht stark dem 1982er! (18/20). 08: An einem Wine & Dine im Grand Hotel Doler. Eine absolute Granate und fast heute noch ein Kauf-Must. Leider gibt es in letzter Zeit nur wenige Tablot-Jahrgänge die sich wirklich zum Kaufen lohnen. trinken (2008 - 2025)
93 Wine Spectator
Beautiful aromas of raspberries, Indian spices, crushed flowers and berries. Full-bodied, with a solid core of ripe fruit and silky tannins. Long and delicious. A very fine and pretty wine. Best Talbot in years. Best after 2010. 28,330 cases made. ?JS
93 Wine Spectator
Beautiful aromas of raspberries, Indian spices, crushed flowers and berries. Full-bodied, with a solid core of ripe fruit and silky tannins. Long and delicious. A very fine and pretty wine. Best Talbot in years. Best after 2010. 28,330 cases made. ?JS
90 Robert Parker
To my surprise, the in the bottle tastings revealed a supple, open-knit, surprisingly accessible and open-styled wine. Although not a blockbuster, this outstanding St.-Julien reveals admirable richness, a layered texture, sweet tannin, and abundant quantities of smoky cassis, licorice, herb, earth, and leather characteristics. With complex aromatics and splendid richness, it admirably blends power with elegance. Some tannin suggests 2-3 years of cellaring might be warranted, but drinking it now hardly seems like infanticide. Anticipated maturity: 2006-2020.
90 Robert Parker
To my surprise, the in the bottle tastings revealed a supple, open-knit, surprisingly accessible and open-styled wine. Although not a blockbuster, this outstanding St.-Julien reveals admirable richness, a layered texture, sweet tannin, and abundant quantities of smoky cassis, licorice, herb, earth, and leather characteristics. With complex aromatics and splendid richness, it admirably blends power with elegance. Some tannin suggests 2-3 years of cellaring might be warranted, but drinking it now hardly seems like infanticide. Anticipated maturity: 2006-2020.
Producteur
Château Talbot
Le nom de cette propriété exceptionnelle de la Rive Gauche fait référence au Connétable Talbot, le général anglais et gouverneur de la province de Guyenne, qui a subi une défaite à la fameuse Bataille de Castillon en 1453. Sa déconfiture a mis fin à plus de 340 ans de mainmise britannique dans la région. De nos jours, Talbot dispose de 107 hectares de vignes cultivées en plein cœur de la commune de Saint-Julien. Appartenant initialement au groupe de négoce Cordier, Talbot est toujours entre les mains de la famille. A présent, Nancy Bignon Cordier et son mari Jean-Paul Bignon se chargent de perpétuer l’engagement qualitatif fortement ancré de Talbot. Doté de terroirs parmi les meilleurs du Médoc, le château bénéficie des conseils avisés de Jacques Boissenot, œnologue particulièrement compétent, et de l’œnologue conseil Stéphane Derenoncourt. Les vins élaborés par ce duo sont adulés au niveau mondial et appréciés pour leur caractère ouvert et leurs tanins bien ronds. Ces deux caractéristiques assurent leur accessibilité et leur propension au vieillissement. Combinant esprit de tradition et touche contemporaine, le second vin, Connétable de Talbot est riche, avec des notes de bois de cèdre et de vanille, à l’image de son frère aîné, le grand vin à la profondeur avérée, Talbot.