Close
Rechercher
Filters
Évaluations et Scores
94 Wine Spectator
This shows extremely fresh aromas of currants, berries and flowers. Medium-bodied, with dried strawberry and currant flavors. Shows wonderful hints of Indian spices. Most 1945s are more aggressively tannic, but this bottle is seductive and caressing.--Non-blind Château Montrose vertical. Drink now.
92 Robert Parker
Tasted at the Montrose vertical in London, the 1945 Montrose may have been born in a victorious and lionized growing season, yet the estate had had no time to recover from the trauma of the war and being a prime target for Allied bombers. Compared to the 1947 Montrose, it appears even more youthful in color: clean with just a thin tawny rim giving away its age. The bouquet is well defined with scents of red berry fruit, black truffle, woodland leaves and a touch of brown spice. The delineation here is fine, if not otherworldly. The palate is balanced with impressive, clean and pure red fruit, yet somehow conservative and controlled, a little curtailed on the finish. I was actually more taken with this than Hervé Berland who liked succeeding vintages. It is not the best 1945 on the block, but it passes muster. Tasted June 2016.
16 Rene Gabriel
Mittlere Schulter. Aufhellendes Orange-Braun. Pilziges Bouquet, dahinter aber auch eine morbide Süsse zeigend, Maggi, Kaffeenoten, etwas über dem Zenit. Im Gaumen noch recht komplex, Liebstöckeltouch, Rauch, eine noch knapp erhaltende Säure, welche den schlanken, noch sehnigen Körper stützt. Man spürt seine grosse Herkunft, aber leider hat der Wein seine besten Zeiten weit hinter sich. Erstaunlicherweise legte er an der Luft dann etwas zu, wurde süsser und auch noch relativ komplex, aber leider gleichzeitig kapselig. Diese Flasche: 16/20 vorbei.
Producteur
Château Montrose
Bon an, mal an, le Château Montrose, propriété de 95 hectares, propose des vins de Bordeaux exceptionnels classés Deuxième Grand Cru dans la hiérarchie de Saint-Estèphe. Situé juste au nord de Pauillac, Montrose bénéficie d’un terroir idéal, composé de graves bien drainantes, et longeant l’estuaire de la Gironde sur plus d’un kilomètre. Le microclimat, propre à Montrose, permet d’atténuer les températures, protégeant ainsi les vignes contre les gels dévastateurs et les canicules, tout aussi redoutables. Les vignobles forment une mosaïque couvrant les terroirs les plus propices au monde pour la viticulture. Depuis 2006, ils appartiennent à Martin et Olivier Bouygues. En 2012, ces derniers ont fait appel à Henri Berland, ancien directeur général de Mouton Rothschild, pour assumer le rôle de régisseur. Ce grandiose château de Saint-Estèphe façonne trois vins, tous immenses, puissants, denses et aptes au vieillissement. Au sommet, Montrose est un rouge charnu monumental, d’une séduction absolue.