Close
Rechercher
Filters
Évaluations et Scores
19 Rene Gabriel
Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Unglaublich konzentriert und tief im Ansatz, viel schwarze Pflaumen mit einer tollen Reife die sogar feine Dörrfrüchte und Kakao in sich trägt, kandierte Cakesfrüchte und ein Hauch Zitronenthymian im Nasenparfüm drinnen zeigend. Im Gaumen grosses Pomerol-Kino, viel Extrakt, ausgeglichene Adstringenz und Grösse und Potential sind klar ersichtlich. Sicherlich ein rarer und auch recht teuerer Wein - aber danach lohnt es sich ganz bestimmt zu suchen.
95 Vinous
Deep purple-ruby. Knockout nose of black cherry, minerals, coffee liqueur and violet offers uncommon depth and complexity. The flavors of blackberry, black plum and minerals are complicated by a note of iron and given wonderful clarity and cut by harmonious, vibrant acidity. Finishes very long and pure, with distinctive balsamic nuances. There's lots of sweet fleshy fruit here but the wine comes across as amazingly refined and graceful thanks to its vibrant acidity, which really extends the flavors at the back. The best young Certan of the last 12 or 15 years. ST
92 Wine Spectator
Bright and ripe, with mouthfilling linzer torte and blackberry preserves pushed by black tea and toasty spice. This has the racy grip of the vintage, which builds steadily through the finish. Turns darker and denser with air. Best from 2014 through 2028. 2,250 cases made. –JM
Producteur
Château Certan de May
Jouxtant le célèbre Vieux Château Certan, Certan de May faisait autrefois partie de son voisin plus célèbre, avant d’en être séparé en 1858. Son nom complet est Certan de May de Certan. Noble clan d'origine écossaise, la famille May était installée de longue date dans la région. A la disparition de cette dernière en 1925, la propriété fut rachetée par André Badar, le père de son propriétaire actuel. Même au regard des critères de Pomerol, le domaine est un petit poucet avec ses 5 hectares de merlot (70%), cabernet franc (25%) et cabernet-sauvignon (5%). Tout en restant propriétaire du château depuis la crise de 1929, la famille Barrau-Badard en a confié la gestion à la société JP Moueix, chargée de la viticulture, la vinification et la distribution. Sa renommée plus faible que celle de ses illustres voisins se reflète dans ses tarifs, qui peuvent être plus intéressants.