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Beauséjour Duffau Lagarrosse 2003 75cl

St. Emilion | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
92 Wine Spectator
What a beautiful and opulent wine. Aromas of chocolate, berry and raspberry. Full-bodied, with velvety tannins. Long finish. Elegant. Best after 2008. 2,000 cases made. ?JS
92 Wine Spectator
What a beautiful and opulent wine. Aromas of chocolate, berry and raspberry. Full-bodied, with velvety tannins. Long finish. Elegant. Best after 2008. 2,000 cases made. ?JS
17 Rene Gabriel
04: Tiefes Granat mit lila Schimmer. Frisches, leicht florales Bouquet; Rosennote, Waldbeeren. Sehr feine Textur, bleibt eher rotbeerig, mittlerer Körperbau, Johannisbeeren im Finale, wirkt sehr dicht, es fehlt ihm vielleicht etwas die Süsse, um zu den ganz Grossen vorzustossen. 17/20 2008 – 2018
17 Rene Gabriel
04: Tiefes Granat mit lila Schimmer. Frisches, leicht florales Bouquet; Rosennote, Waldbeeren. Sehr feine Textur, bleibt eher rotbeerig, mittlerer Körperbau, Johannisbeeren im Finale, wirkt sehr dicht, es fehlt ihm vielleicht etwas die Süsse, um zu den ganz Grossen vorzustossen. 17/20 2008 – 2018
89 Robert Parker
This is an extraordinary terroir (17 acres on a clay and limestone plateau) planted with 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 10% Cabernet Sauvignon. I would love to see a repetition of the profound as well as monumental 1990. The deep ruby/purple-tinged 2003 reveals an evolved, precocious bouquet displaying this cuvee?s tell-tale minerality interwoven with black cherries and raspberries, medium body, and an elegant finish. More weight and concentration would have resulted in a higher rating. The finished natural alcohol was 13.5%. Anticipated maturity: 2007-2020.
89 Robert Parker
This is an extraordinary terroir (17 acres on a clay and limestone plateau) planted with 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 10% Cabernet Sauvignon. I would love to see a repetition of the profound as well as monumental 1990. The deep ruby/purple-tinged 2003 reveals an evolved, precocious bouquet displaying this cuvee?s tell-tale minerality interwoven with black cherries and raspberries, medium body, and an elegant finish. More weight and concentration would have resulted in a higher rating. The finished natural alcohol was 13.5%. Anticipated maturity: 2007-2020.
Producteur
Château Beauséjour
L’année 1985 a marqué un tournant dans l’histoire de ce domaine de Saint-Emilion, car le Château Beauséjour s’est hissé au rang des Premiers Grands Crus Classés, devenant ainsi l’un des producteurs les plus prodigieux de l’appellation. Après que ce virage qualitatif ait été acté, Pierre Bernault, ingénieur accompli, a racheté le Château Beauséjour en 2004, pour donner libre cours à sa passion pour le vin. Douze des quinze hectares du domaine sont plantés de merlot et de cabernet franc et la famille Bernault n’a eu cesse d’asseoir sa réputation de producteurs parmi les plus qualitatifs de Montagne-Saint-Emilion. Une renommée axée sur un style classique exacerbé par des consultants de renom tels Stéphane Derenoncourt, Michel Rolland et Nicolas Thienpont. Parmi les caractéristiques notables des vins citons leur belle corpulence, leurs fruits noirs opulents et leurs tanins fermes qui apportent de la structure pendant la phase de garde.