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Évaluations et Scores
96 Wine Spectator
This is jazzed up a bit, with dark anise and black tea aromatics leading off, followed by juicy blackberry, boysenberry and bramble notes. Has some flashy spice on the finish and some expensive-feeling toast, but everything is in lockstep as this moves along.—J.M.
95 Robert Parker
Composed of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc, the medium to deep garnet-purple colored 2017 Angélus wafts slowly, sensuously out of the glass with notes of warm red currants, Black Forest cake, blackberry compote and pencil shavings with nuances of rose oil, black tea, cloves and cumin seed. The medium-bodied palate is wonderfully elegant and refreshing, sporting very finely grained tannins and layers of red and black fruit preserves, finishing long with mineral fireworks. What a beauty!
Producteur
Château Angélus
A moins d’un kilomètre de l’inoubliable clocher de Saint-Emilion, le Château Angélus est érigé sur le coteau orienté au sud de ce domaine de 26 hectares qui s’inscrit dans la continuité d’une lignée de huit générations de la famille Boüard de Laforest. Depuis 10 ou 15 ans, la propriété figure invariablement dans le peloton de tête des grands Saint-Emilion. Déjà reconnu Grand Cru Classé dans le classement de 1954, Angélus a accédé au rang de Premier Grand Cru Classé en 1996. Ses vins se sont positionnés en pionniers, défendant un profil plus riche et plus concentré aux accents de cassis et de prunes. Ce qui ne les empêche pas d’être des vins bien équilibrés et boisés, à apprécier tous les jours.