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Évaluations et Scores
95 Robert Parker
A spectacular effort (what?s new?), this brilliant offering from proprietor Hubert de Bouard is another classic. A blend of 62% Merlot and 38% Cabernet Franc, it boasts an inky/purple color as well as a sumptuous bouquet of creosote, blueberry pie, espresso roast, blackberries, and graphite. Extremely full-bodied and stunningly rich with a multi-layered texture, sweet tannin, and a 45-second finish, this exceptional 2006 is one of the great wines of St.-Emilion. Anticipated maturity: 2012-2028.
93 Wine Spectator
This has a gorgeous nose of black licorice, black cherry and sage. Full-bodied, with velvety tannins and a very long finish. There's beautiful texture for the vintage. Enjoy the fruit and richness. Best from 2013 through 2017. ?JS
Producteur
Château Angélus
A moins d’un kilomètre de l’inoubliable clocher de Saint-Emilion, le Château Angélus est érigé sur le coteau orienté au sud de ce domaine de 26 hectares qui s’inscrit dans la continuité d’une lignée de huit générations de la famille Boüard de Laforest. Depuis 10 ou 15 ans, la propriété figure invariablement dans le peloton de tête des grands Saint-Emilion. Déjà reconnu Grand Cru Classé dans le classement de 1954, Angélus a accédé au rang de Premier Grand Cru Classé en 1996. Ses vins se sont positionnés en pionniers, défendant un profil plus riche et plus concentré aux accents de cassis et de prunes. Ce qui ne les empêche pas d’être des vins bien équilibrés et boisés, à apprécier tous les jours.