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Critics scores
19 By Rene Gabriel
93 By James Suckling
92 By Robert Parker
Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Geniales Bouquet, warmer Cabernet, dunkles Malz, Kandis und Backpflaumen, zarte Kräuternoten darin. Im Gaumen füllig, harmonisch, erhaben, cremige Textur, Lakritze und Black Current im Finale. Das ist der allergräste und perfekteste Poujeaux den ich je verkostete. Und da rechne ich die grossen Jahrgänge 1928, 1945 und 1961 mit ein! 5 Mal probiert bei verschiedenen Gelegenheiten. (19/20). 14: Sehr süss, viele reife Pflaumen, dezent laktisch (Milchkaffee). Ein sehr komplexer Wein welcher im grossen Grand-Cru-Feld mit mischt. Ausser beim Preis (19/20). 16: Leicht mattes Purpur, satte Mitte. Begeisterndes Nasenbild, füllig, süss, Edelholzer, Milchkaffee, reife Pflaumen, weit ausladend. Im Gaumen mit pfeffriger Rasse, konzentriertem Extrakt und powervollen Finale. Braucht noch ein Bisschen, aber nicht mehr lange. Ganz grosser Poujeaux!
Producer
Château Poujeaux
Château Poujeaux holds a lofty reputation as one of the two best estates coming from the Moulis appellation, next to Château Chasse-Spleen. With a story dating back to the 16th century, the Cru Bourgeois château has consistently produced wines of Grand Cru Classé quality. More recently, in 2008 to be exact, the estate began a modern era, when the Theil family sold the property to Philippe and Mathieu Cuvelier, owners of the acclaimed Château Clos Fourtet in Saint-Émilion. The family revitalized both the viticulture and vinification methods, introducing reduced yielding, and organic farming approaches. Today, the 53-hectare single-vineyard plot sits just outside of the village of Poujeaux and produces rich styled reds. The legendary, Stéphane Derenoncourt acts as consulting vintner, adding to the team’s spirit of dedication and commitment to excellence. From vine to bottle, Château Poujeaux remains one of the most quality-conscious producers in the region, the flagship, Poujeaux, ranks amongst Médoc’s best.