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Lafite Rothschild 2007 37.50cl

1er Grand Cru Classé | Pauillac | Bordeaux | France
Sold out
Critics scores
18 By Rene Gabriel
94 By Robert Parker
93 By Vinous
91 By Wine Spectator
84 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot, 1 % Petit Verdot. Dunkles, sattes Granat mit violetten Reflexen, satt in der Mitte. Nobles, feines Caberentbouquet, nicht mit viel Druck, aber mit einer ausgereiften Aromatik, Lakritze, Vanillestängel, Heidelbeeren und Cassis, schwarze Teenoten. Kompakter, schwarzbeeriger Gaumen, viel Fleisch mit feinen, aber doch verlangenden Tanninen, diese zeigen innen eine fein kernige, pfeffrige Note auf, das Extrakt ist noch eher rauh, weist aber auch eine doch deutliche Konzentration hin. Dieser Lafite gibt sich reserviert, kühl, mit einer nicht übersehbaren bourgeoisen Note und erinnert stark an das Fassmuster vom Jahrgang 1985! Wenn man einen Premier durch seine Finessen bewerten muss, so kann man hier leider momentan nicht mehr Punkte verleihen. Aber die Zeit heilt ja manchmal viele Wunden. warten (2018 - 2038)
Producer
Château Lafite Rothschild
Traditional, elegant, and legendary – are just a few words that can describe the world’s most famous Bordeaux estate, Château Lafite Rothschild. Owned by Domaines Barons de Rothschild since the 1700s, the First Growth estate has remained the “leader among fine wines,” producing top-quality wines for decades. As one of the largest producers in Pauillac, the estate owns over 100-hectares of vineyards planted to 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 4% Cabernet Franc, and a mere 1% Petit Verdot. Two-thirds of the vineyards form a single plot around the château, while the third parcel intertwines with those of Duhart-Milon. The renowned Médoc winery produces a fragrant and soulful Grand Vin, Château Lafite Rothschild that represents the essential harmony found between man and nature. In the same spirit of distinction, Les Carruades de Lafite Rothschild is produced with a higher content of Merlot, this exceptional wine is much more impressive than an average second label. Both wines benefit from 15 to 20 years of cellaring, to achieve the ultimate unity found between the powerful tannins and the aromas of cedar and cassis fruit.