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Critics scores
90 Robert Parker
The second wine, which has soared in quality over the last decade, is an outstanding effort displaying a character similar to that of Lafite, without the size, depth, and aging potential of that wine. The 2006 Carruades de Lafite offers up aromas of graphite, cedar, black currants, sweet cherries, and smoky herbs. This complex, more evolved, medium-bodied, silky-textured, sexy offering will provide plenty of pleasure over the next 15+ years.
90 Robert Parker
The second wine, which has soared in quality over the last decade, is an outstanding effort displaying a character similar to that of Lafite, without the size, depth, and aging potential of that wine. The 2006 Carruades de Lafite offers up aromas of graphite, cedar, black currants, sweet cherries, and smoky herbs. This complex, more evolved, medium-bodied, silky-textured, sexy offering will provide plenty of pleasure over the next 15+ years.
16 Rene Gabriel
Tiefdunkles Granat mit rubin-lila Rand. Backpflaumen in der Nase, dunkle Malzspuren die eine gewisse Süsse vermitteln, Kandis, Teernoten, erstaunlich tief, getrocknete Herbsttrompeten. Erstaunlich feiner Gaumen, das Extrakt ist von einem schönen Schmelz umgeben und so wirkt die Adstringenz zuerst recht fein, im Nachklang zeigen sich dann kernige, pfeffrige Gerbstoffe die sich mit dem Extrakt verbinden, im Finale momentan eine gewisse Bitterkeit aufweisend. Wird eher ein Foodwein bleiben und immer leicht trocken sein. 09: Trank sich easy und wurde mir blind in Viareggio im Restaurant Henri serviert. Bordeaux war klar - keiner Grosser - war mir auch klar. Aber als ich dann das Etikett sah und mir überlegte was für diesen Zweitwein momentan bezahlt wird, musste ich doch etwas den Kopf schütteln. beginnen (2014 - 2028)
89 Wine Spectator
Raspberry and black licorice on the nose, with a hint of tar. Full-bodied, with well-integrated tannins and a medium finish. A little tight and one-dimensional now, but very good. The second wine of Lafite. Best after 2012. 27,580 cases made. ?JS
89 Wine Spectator
Raspberry and black licorice on the nose, with a hint of tar. Full-bodied, with well-integrated tannins and a medium finish. A little tight and one-dimensional now, but very good. The second wine of Lafite. Best after 2012. 27,580 cases made. ?JS
16 Rene Gabriel
Tiefdunkles Granat mit rubin-lila Rand. Backpflaumen in der Nase, dunkle Malzspuren die eine gewisse Süsse vermitteln, Kandis, Teernoten, erstaunlich tief, getrocknete Herbsttrompeten. Erstaunlich feiner Gaumen, das Extrakt ist von einem schönen Schmelz umgeben und so wirkt die Adstringenz zuerst recht fein, im Nachklang zeigen sich dann kernige, pfeffrige Gerbstoffe die sich mit dem Extrakt verbinden, im Finale momentan eine gewisse Bitterkeit aufweisend. Wird eher ein Foodwein bleiben und immer leicht trocken sein. 09: Trank sich easy und wurde mir blind in Viareggio im Restaurant Henri serviert. Bordeaux war klar - keiner Grosser - war mir auch klar. Aber als ich dann das Etikett sah und mir überlegte was für diesen Zweitwein momentan bezahlt wird, musste ich doch etwas den Kopf schütteln. beginnen (2014 - 2028)
Producer
Château Lafite Rothschild
Traditional, elegant, and legendary – are just a few words that can describe the world’s most famous Bordeaux estate, Château Lafite Rothschild. Owned by Domaines Barons de Rothschild since the 1700s, the First Growth estate has remained the “leader among fine wines,” producing top-quality wines for decades. As one of the largest producers in Pauillac, the estate owns over 100-hectares of vineyards planted to 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 4% Cabernet Franc, and a mere 1% Petit Verdot. Two-thirds of the vineyards form a single plot around the château, while the third parcel intertwines with those of Duhart-Milon. The renowned Médoc winery produces a fragrant and soulful Grand Vin, Château Lafite Rothschild that represents the essential harmony found between man and nature. In the same spirit of distinction, Les Carruades de Lafite Rothschild is produced with a higher content of Merlot, this exceptional wine is much more impressive than an average second label. Both wines benefit from 15 to 20 years of cellaring, to achieve the ultimate unity found between the powerful tannins and the aromas of cedar and cassis fruit.