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Critics scores
17 By Rene Gabriel
17 By Rene Gabriel
90 By Wine Spectator
90 By Wine Spectator
87 By Robert Parker
87 By Robert Parker
02: Leuchtendes Rubin-Purpur. Frisches, nach Veilchen duftendes Bouquet, Damassine Pflaumen, delikater Zedernduft. Saftiger Gaumen, bereits herrlich eingebundene Säure im weichen, samtenen Extrakt, guter Rückhalt, bleibt mittelgewichtig, ist aber als Zweitwein eine tolle Selektion. (17/20) 11: Rubin-Granat, transparenter Rand. Kompakte Nase, viel feine Kräuter und getrockneter Origano, aber auch etwas Minziges darin, bester Earl-Grey, feinster bei jedem neuen Kontakt kommt da etwas mehr, nicht dominant aber hochfein, trotz der Intensität reichlich diskret. Delikater Gaumen, stoffig und konzentriert ohne aufdringlich zu sein. Wäre ein genialer Pauillac, wenn nur nicht sein Marktpreis wäre. P.S. Wurde vom Publikum leicht höher bewertet als der Lafite selbst. Da dürfte aber eine Momentaufnahme sein, weil doch im Lafite deutlich mehr Potential drin steckt. trinken (2005 - 2025)
Producer
Château Lafite Rothschild
Traditional, elegant, and legendary – are just a few words that can describe the world’s most famous Bordeaux estate, Château Lafite Rothschild. Owned by Domaines Barons de Rothschild since the 1700s, the First Growth estate has remained the “leader among fine wines,” producing top-quality wines for decades. As one of the largest producers in Pauillac, the estate owns over 100-hectares of vineyards planted to 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 4% Cabernet Franc, and a mere 1% Petit Verdot. Two-thirds of the vineyards form a single plot around the château, while the third parcel intertwines with those of Duhart-Milon. The renowned Médoc winery produces a fragrant and soulful Grand Vin, Château Lafite Rothschild that represents the essential harmony found between man and nature. In the same spirit of distinction, Les Carruades de Lafite Rothschild is produced with a higher content of Merlot, this exceptional wine is much more impressive than an average second label. Both wines benefit from 15 to 20 years of cellaring, to achieve the ultimate unity found between the powerful tannins and the aromas of cedar and cassis fruit.