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Margaux (Ex-Château) 1988 75cl

1er Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
Sold out
Critics scores
96 Wine Spectator
Wow. Wonderfully fresh, with currant, blackberry and flowers on the nose. I just want to keep on smelling it. Full-bodied, with ultravelvety tannins and loads of berry and chocolate character. Dense and firm. Big wine, muscular. Drinkable now, but it's going to get a lot better with bottle age.—'88/'98 Bordeaux blind retrospective (2008). Drink now. 25,000 cases made. –JS
18 Rene Gabriel
17: Sehr dunkle Farbe, bläulicher Schimmer im satten Granat. Die Nase ist direkt, frisch, er legt stetig zu und gibt sich als grosser Klassiker. Immer noch Cassis zeigend, Brombeeren, frisch zerdrückte Szechuanpfefferkörner. Im Gaumen saftig, konzentrierter als der etwas leicht anmutende 1985er, gut im Fleisch und aromatisch im Finale. Ein unterschätzter, grosser 1988er und davon gibt es noch Weitere. (18/20). 18: Sattes Purpur, dichte Mitte, am Rand ziegelroter Schimmer. Offener, eleganter Duft, sanft ausladend, Lakritze, Kandiszucker, noch rote Beerenresten, Maulbeeren und Cassis, sowie dominikanischer Tabak. Im Gaumen feinstoffig, eine gut stützende, vielleicht um eine Nuance dezent dominierende Säure. Die restlichen Gerbstoffe wirken dezent asketisch. Wenn man ihn schlürft kommt das typische Margaux-Parfüm zum Tragen. Immer noch gut erhalten, aber man würde von ihm vielleicht etwas mehr Finessen wünschen. Andererseits passt sein Typus voll in die 88er-Jahrgangs-Schablone. (18/20).
Producer
Château Margaux

Unarguably, the most stunning property amongst the Médoc châteaux, its grand façade matched with its dramatic tree-lined drive speaks volumes of the Château Margaux’s already impressive reputation. Built in the early 19th century, the château still stands tall representing centuries of past vine growers. Greek born, André Mentzelopoulos bought the estate in 1949, and since the 1980s, his daughter, Corinne Mentzelopoulos has followed in his well-built traditions. By 1983, the charming, now late Paul Pontallier joined the team, becoming technical director at only 27-years-old.  The traditional château, led by the young, but talented crew, has grown into one of Bodeaux’s best. The 262-hectare estate produces their signature Cabernet Sauvignon driven Grand Vin, Château Margaux. As well as a remarkable second wine, Pavillon Rouge du Château Margaux, and a pure Sauvignon Blanc, unique to Margaux, Pavillon Blanc du Château Margaux.