Close
Search
Filters

Margaux (Ex-Château) 2012 75cl

1er Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
Sold out
Critics scores
19 By Rene Gabriel
95 By Robert Parker
95 By Wine Spectator
94 By James Suckling
87 % Cabernet Sauvignon, 10 % Merlot, 2 % Cabernet Franc, 1 % Petit Verdot. 36 % der Ernte ergab Grand Vin. Paul Pontalier: "Die Lots waren extrem unterschiedlich. Es gab grossartige Cuvees, aber wir mussten mehr als 30 % als Drittwein oder gar als lose Ware deklassieren". Parfümierte Nase, Preiselbeeren, Maulbeeren, aber auch Spuren von roten Johannisbeeren, die Frucht überwiegt aber generell, dann kommen helle Edelhölzer, dominikanischer Tabak zum Vorschein und man hat das Gefühl, dass dieser Margaux mit Luftzutritt immer tiefer wird. Im Gaumen hochfein, seidige Tannine, das Ganze wirkt tänzerisch und die Cabernet's scheinen den Wein viel weniger zu markieren als bei den letzten Jarhgängen. Also ein ganz feiner, delikatessenhafter Château Margaux. Vielleicht fast etwas im verbesserten Stil vom 1999er. Und das war schon ein grosse Château Margaux!
Producer
Château Margaux

Unarguably, the most stunning property amongst the Médoc châteaux, its grand façade matched with its dramatic tree-lined drive speaks volumes of the Château Margaux’s already impressive reputation. Built in the early 19th century, the château still stands tall representing centuries of past vine growers. Greek born, André Mentzelopoulos bought the estate in 1949, and since the 1980s, his daughter, Corinne Mentzelopoulos has followed in his well-built traditions. By 1983, the charming, now late Paul Pontallier joined the team, becoming technical director at only 27-years-old.  The traditional château, led by the young, but talented crew, has grown into one of Bodeaux’s best. The 262-hectare estate produces their signature Cabernet Sauvignon driven Grand Vin, Château Margaux. As well as a remarkable second wine, Pavillon Rouge du Château Margaux, and a pure Sauvignon Blanc, unique to Margaux, Pavillon Blanc du Château Margaux.