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La Massa 2013 75cl

IGT | Toskana | Italien
Ausverkauft

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2013
Rezensionen & Bewertungen
92 Robert Parker
The 2013 La Massa is a delicious blend of 60% Sangiovese and 30% Merlot, with the rest being Cabernet Sauvignon and Alicante Bouschet. It opens to a bright ruby color with dark garnet intensity. This is a more feminine wine compared to Giorgio Primo, but the wine's inner complexity and finesse are really quite remarkable. Bold fruit layers show intensity and purity, and the wine is impeccably clean and forthcoming. That same sense of purity is transported to the palate where fresh acidity works in nice contrast to the natural heft and structure of this wine. Best of all, La Massa is a great value. Giampaolo Motta's Fattoria La Massa is one of my favorite estates in Panzano-in-Chainti. This tasting served as a happy reminder of why I love these wines so much. The 2012 Giorgio Prima is impeccable. It is a small miracle in what most agree was not an easy vintage. Mr. Motta evidently has that magic touch. I loved this set of new releases and was particularly thrilled to try a new wine: The IGT Toscana Carla 6 that left me extremely satisfied. In truth, I was floored by it. Importer(s): T. Edward Wines, 66 West Broadway #406, New York, NY 10007, (212) 233-1504 , www.tedwardwines.com
Hersteller
La Massa
Die Fattoria La Massa erfreut sich einer wunderschönen Lage – im Goldenen Becken von Panzano im Gebiet Chianti Classico. Der passionierte gebürtige Neapolitaner Giampaolo Motta erwarb den Besitz 1992. Heute erschafft er zusammen mit dem namhaften Weinberater Stéphane Derenencourt zwei äußerst beeindruckende Super-Toskaner. Bei einer Ausdehnung von 45 Hektar sind 25 Hektar dem Anbau klassischer Toskaner wie Sangiovese vorbehalten, sowie Bordeaux-Sorten wie Cabernet Sauvignon, Merlot und Petit Verdot. Der Anbau erfolgt zwar in der Classico-Zone, wegen des Verschneidens anderer Sorten dürfen die beiden Weine, Giorgio Primo und La Massa, aber nur als IGT Toscana vermarktet werden. Beide Weine werden in französischen Eichen-Barriques ausgebaut und sind beständig reife und saftige Exemplare der Unterzone Panzano. Giampaolos absolute Entschlossenheit, nur allerbeste Qualität zu produzieren, hat seinen Weinen weltweit Anerkennung wegen ihrer Genialität, Fünf-Sterne-Güte und vor allem ihrer einzigartigen Persönlichkeit eingebracht.