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Syrah Hickinbotham 2006 75cl

McLaren Vale | Südaustralien | Australien
CHF 48.65
Rezensionen & Bewertungen
93 Robert Parker
The 2006 Cabernet Sauvignon Brookman Vineyard is a fleshy effort with gobs of flavor. It, too, will be approachable young but should drink well through 2026. <br/><br/>Roman Bratasiuk’s Clarendon Hills is one of the world’s great wine estates. The wines are all 100% varietal, produced from Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache, and Syrah. The vineyards are all ungrafted, planted on their own roots, most of them with very old vines. Only French oak is utilized, seasoned barrels for the Grenache, 100% new for the Merlot and Cabernets, and 50-100% new for the Syrahs depending upon the vineyard. The wines typically spend 18 months in oak prior to bottling without fining or filtration. All of the above 2006 bottlings were reviewed from barrel samples in Issue 173. The vintage was an excellent one, not quite as exceptional as 2005, but there may be cases in which selected 2006s may eventually outshine their 2005 counterparts. All of the 2006s fell within their predicted ranges (mostly near the high end) so I will keep my comments brief. Clarendon Hills 2006 Syrahs are superb. They appear to be less structured and more forward than the 2005s and will be more approachable early on. As an aside, Clarendon Hills’ USA importer does not bring in the Onkaparinga Grenache and Syrah cuvees. In Issue 173 I rated the Onkaparinga Grenache (92-95) and the Onkaparinga Syrah (92-95).<br/><br/><br/>
91 Wine Spectator
Rich and ripe, displaying a peppermint character that adds interest to the generous blackberry and cherry flavors. Firm tannins support the nicely focused finish. Best from 2009 through 2016. 500 cases imported. –HS
Hersteller
Clarendon Hills
Clarendon Hills ist eine der ganz großen Weinkellereien auf der Welt, gegründet 1990 von dem begnadeten Önologen Roman Bratasiuk im südaustralischen Clarendon. Ausschließlich auf Grundlage von Bratasiuks hochfeinem weltläufigem Gaumen vollzieht man hier jeden Schritt des Weinherstellungsprozesses von der Rebe bis zur Flasche mit größter Umsicht. Robert Parker stellte 1996 die Erfolge von Clarendon Hills heraus, als er ihnen den Titel “Wine Producers of the Year” verlieh und die erste Premiere ihres Astralis 1994 sogar als “einen größeren, dichteren, konzentrierteren Wein als Grange” beschrieb. Der sortenreine Syrah ist ungefiltert und ungeklärt, voll reifer Frucht und in französischer Eiche ausgebaut, und entfaltet seine Tiefe und Dimension noch mit fortschreitendem Alter, was für die Region eher untypisch ist. Der Astralis ist ein zeitloser Wein, und als Grand Vin des Hauses auch einer der begehrtesten, mit einem Rang unter den 100 Spitzenweinen des Jahrhunderts. Heute sind Alex und Adam Bratasiuk Nachfolger ihres Vaters; Adam mit Ausrichtung auf Weinbauverfahren, Alex als Geschäftsführer. Dieser angehene australische Erzeuger produziert auch noch eine Reihe anderer Spitzenweine, darunter Syrahs, Grenaches und Cabernet Sauvignons.