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La Tour Carnet 2009 75cl

4eme Grand Cru Classé | Haut Médoc | Bordeaux | Frankreich
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
18 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Klassisches, fein-würziges Médocbouquet, leicht rauchiger Cabernet, zeigt eine schöne Tiefe. Im Gaumen noch selten so fein erlebt und fast cremig in der Textur, die Tannine wirken geschliffen oder sind halt doch reif geworden, erst im Nachklang kommen die Muskeln zum Tragen und geben diesem La Tour-Carnet seinen eigentümlichen Charakter wieder zurück. warten (2018 - 2038)
18 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Klassisches, fein-würziges Médocbouquet, leicht rauchiger Cabernet, zeigt eine schöne Tiefe. Im Gaumen noch selten so fein erlebt und fast cremig in der Textur, die Tannine wirken geschliffen oder sind halt doch reif geworden, erst im Nachklang kommen die Muskeln zum Tragen und geben diesem La Tour-Carnet seinen eigentümlichen Charakter wieder zurück. warten (2018 - 2038)
92 Robert Parker
This dense purple wine displays notes of charcoal, subtle toast and white chocolate as well as blueberry and blackberry liqueur intermixed with hints of graphite and licorice. Dense, full-bodied, unctuously textured, and quite long and thick, this concentrated, impressively endowed wine is silky-textured and already accessible. However, I suspect its best days are at least 5-7 years ahead of it. It should keep for a minimum of two decades. One of the few classified growths in the southern end of the Medoc south of Margaux, La Tour Carnet has been owned for a number of years by Bernard Magrez. It is one of the most picturesque chateaux in Bordeaux, dating from the 12th century, with real towers and a Camelot-style moat surrounding it. A large estate, they have been making top-flight wines for well over a decade, yet the prices remain very realistic for a classified growth Bordeaux. The 2009, which boasts Michel Rolland as the consultant, was a final blend of 62% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, and the rest tiny dollops of Petit Verdot and Cabernet Franc.
92 Robert Parker
This dense purple wine displays notes of charcoal, subtle toast and white chocolate as well as blueberry and blackberry liqueur intermixed with hints of graphite and licorice. Dense, full-bodied, unctuously textured, and quite long and thick, this concentrated, impressively endowed wine is silky-textured and already accessible. However, I suspect its best days are at least 5-7 years ahead of it. It should keep for a minimum of two decades. One of the few classified growths in the southern end of the Medoc south of Margaux, La Tour Carnet has been owned for a number of years by Bernard Magrez. It is one of the most picturesque chateaux in Bordeaux, dating from the 12th century, with real towers and a Camelot-style moat surrounding it. A large estate, they have been making top-flight wines for well over a decade, yet the prices remain very realistic for a classified growth Bordeaux. The 2009, which boasts Michel Rolland as the consultant, was a final blend of 62% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, and the rest tiny dollops of Petit Verdot and Cabernet Franc.
90 James Suckling
A linear wine with very good fruit and plum characters. Full body with firm tannins and a mineral and fruit finish. Better in 2016.
88 Wine Spectator
Plump and ripe, with a warm edge to the steeped plum, cherry and currant fruit, which mingles gently with light toasty vanilla and tobacco on the finish. A supple, approachable style. Drink now through 2017. 23,330 cases made. –JM
88 Wine Spectator
Plump and ripe, with a warm edge to the steeped plum, cherry and currant fruit, which mingles gently with light toasty vanilla and tobacco on the finish. A supple, approachable style. Drink now through 2017. 23,330 cases made. –JM
Hersteller
Château La Tour Carnet
Aus dem 12. Jahrhundert stammend, ist La Tour Carnet eine echte mittelalterliche Burg mit einem Wassergraben. Das älteste Château im Médoc verdankt dem Stallmeister Carnet seinen Namen, der tapfer neben Herrn Jean de Foy gekämpft hat. Carnets Mut und Hingabe waren so groß, dass er am Ende das Anwesen erbte. Éléonore, die Schwester von Michel de Montaigne, war eine von mehreren illustren Besitzern im 16. Jahrhundert. Der jetzige Besitzer, Bernard Magrez, der außerdem der Eigentümer von Pape Clément ist, hat eine enorme Menge an Zeit und Energie in die Renovierung des Anwesens gesteckt, besonders in den Weinberg, die Weinkeller und das Château. Ausdünnungsarbeiten an den Weinreben und eine grüne Weinlese wurden durchgeführt, um die Erträge im Interesse der Qualität zu reduzieren. Die Trauben werden in kleine Kisten handverlesen, sortiert und entrappt, bevor sie mit Hilfe der Schwerkraft in hölzerne Gärwannen geleitet werden und schließlich in die Fässer fließen. Dies sind nur einige der Praktiken, die zur Exzellenz dieses Anwesen beitragen, welches der renommierten Klassifizierung von 1855 angehört.