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Boyd Cantenac 2006 75cl

3eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | Frankreich
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
90 Wine Spectator
Wonderful aromas of sliced ripe plum turn to citrus fruit and flowers. Full-bodied, with fine yet chewy tannins and a solid core of fruit. Tight and structured. Best after 2010. ?JS
90 Wine Spectator
Wonderful aromas of sliced ripe plum turn to citrus fruit and flowers. Full-bodied, with fine yet chewy tannins and a solid core of fruit. Tight and structured. Best after 2010. ?JS
89 Robert Parker
If it were not for some prominent tannins in the finish, this wine would merit an outstanding score. If the tannins sweeten, it will merit a higher rating. Its deep ruby/purple color is accompanied by sweet black cherry, scorched earth, and camphor notes, a sweet, rich mid-palate, medium to full body, and excellent purity as well as depth. The tannins kick in in the finish, but there is a lot going on here in a positive sense. Anticipated maturity: 2012-2025.
89 Robert Parker
If it were not for some prominent tannins in the finish, this wine would merit an outstanding score. If the tannins sweeten, it will merit a higher rating. Its deep ruby/purple color is accompanied by sweet black cherry, scorched earth, and camphor notes, a sweet, rich mid-palate, medium to full body, and excellent purity as well as depth. The tannins kick in in the finish, but there is a lot going on here in a positive sense. Anticipated maturity: 2012-2025.
Hersteller
Château Boyd-Cantenac
Die Boyds waren eine namhafte Kaufmannsfamilie aus Belfast, die mit dem Export von Wolle groß geworden war. Nach dem Zusammenbruch des Wollmarkts wanderten sie aufs Festland aus, wo sie sich in Bordeaux niederließen und 1754 den Cantenac-Weinberg kauften. Später erwarb John Lewis Brown vom Château Brown den Weinberg, und nach ihm die Familie Ginestet. Seit 1932 gehört das Château Boyd-Cantenac der Familie Guillemet. Derzeitiger Leiter ist Lucien Guillemet, der seinen Posten als Geschäftsführer von Château Giscours 1996 verließ, um sich seinem eigenen Besitz widmen zu können. Mit einer Fläche von 17 Hektar im Herzen von Margaux, liegt der Weinberg auf feinem, gut gedräntem silikatischem Kies, der für warme Böden und eine tiefe Verwurzelung der Rebstöcke sorgt. Je nach Jahrgang produziert das Gut zwischen 50‘000 und 90‘000 Flaschen pro Jahr.