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Cheval des Andes 2016 75cl

Mendoza | Argentinien
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
99 James Suckling
Super refined and beautiful with flowers, spices, dried fruit and hints of stones. Medium to full body with very fine tannins and a gorgeous finish. Shows great finesse and depth. Savory character, as always, but in check. Drink in 2022.
95 Vinous
Bright, dark red-ruby. Wild, musky scents and flavors of black raspberry, black pepper, olive tapenade, licorice and rocky salinity. Plush, savory and seamless; a mouthcoating Malbec-based blend with superb depth and palate presence. As concentrated as this wine is, it's medium-bodied in the style of this cooler year but also remarkably nuanced and harmonious from the start, communicating an impression of restrained sweetness. Finishes extremely long and edge-free, with noble tannins and palate-saturating breadth. Incidentally, with this 2016, Cheval des Andes is now made entirely with estate fruit, from their properties in La Compuertas and Altamira. (aged in 70% new oak) -- Stephen Tanzer
95 Vinous
Bright, dark red-ruby. Wild, musky scents and flavors of black raspberry, black pepper, olive tapenade, licorice and rocky salinity. Plush, savory and seamless; a mouthcoating Malbec-based blend with superb depth and palate presence. As concentrated as this wine is, it's medium-bodied in the style of this cooler year but also remarkably nuanced and harmonious from the start, communicating an impression of restrained sweetness. Finishes extremely long and edge-free, with noble tannins and palate-saturating breadth. Incidentally, with this 2016, Cheval des Andes is now made entirely with estate fruit, from their properties in La Compuertas and Altamira. (aged in 70% new oak) -- Stephen Tanzer
Hersteller
Cheval des Andes

Cheval des Andes ist ein eindrucksvolles Weingut – Saint-Émilion aus der Alten Welt verlegt auf die hochgelegenen Terroirs Argentiniens. Es ist auch die erste und einzige Partnerschaft des Premier-Grand-Cru-Weinguts Château Cheval Blanc. Pierre Lurton, damaliger Geschäftsführer, trat 1999 an die Terrazas de los Andes heran, um ihnen ein hochkalibriges Weinprojekt vorzuschlagen. Die 50 Hektar Weinberge in den Gebirgsausläufern der Andenkette beherbergen fünf Rebsorten: Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot und Petit Verdot. Auf diesem Grund, der zu den großartigsten argentinischen Anwesen in der Region Luján de Cuyo gehört, werden die Trauben von Hand gelesen und 18 Monate in Eichenfässern ausgebaut, bevor sie verschnitten werden. Dank lokaler Savoir-faire-Praktiken im Weinberg und sorgfältiger französischer Vinifizierungsmethoden ist das Ergebnis der beste Wein aus zwei Welten. Anerkannt als “New World Gran Cru”, ist der Cheval des Andes laut seinem Schöpfer Lurton ein exotischer Wein mit Bordelaiser Touch.”