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Barolo Zonchera 2003 75cl

DOCG | Barolo | Piemonte | Italien
Ausverkauft

Alle Jahrgänge

2003
Rezensionen & Bewertungen
91 Wine Spectator
Very ripe and woody, with coffee and tea undertones. Full-bodied, with velvety tannins and a long, long finish. A blockbuster style, but there's some underlying class. Needs bottle time. Best after 2011. 7,000 cases made. –JS
87 Robert Parker
In a vintage where many Barolo normales are outstanding, Ceretto's 2003 Barolo Zonchera is a notable underperformer. It offers a surprisingly advanced set of coffee bean, old leather and stewed prunes with a wilted personality, even within the context of the vintage. It looks to be a short-lived effort. Anticipated maturity: 2007-2013. For the most part, this is a strong set of new wines from Ceretto. The 2004 single-vineyard Barbarescos are both outstanding and the Barolo selections aren't too far behind. Unfortunately there is no Barolo Bricco Rocche in 2003. The wines still show a generous use of oak, but when vintage conditions are favorable, the wines can be beautiful, as the 2004 Barbarescos attest. My one criticism is of the entry-level wines. The Barbaresco Asij and Barolo Zonchera are both disappointing relative to best wines at this level. Ceretto certainly has the resources to do better. Importer: Moet Hennessy USA, New York, NY; tel. (212) 251-8200
Hersteller
Ceretto Aziende Vitivinicole S.r.l.
Ihre Liebe zum Terroir, zur Kunst und zum Wein ist es, die die Familie Ceretto seit vielen Jahren eint und antreibt. Als größter Weinbergbesitzer im Piemont bewirtschaftet die Familie über 160 Hektar, vornehmlich in den Regionen Langhe und Roero. Das Anwesen erstreckt sich über die namhaften DOCG-Regionen Barolo und Barbaresco. Die vier Grundstücke sind jeweils der Erzeugung spezifischer Weine vorbehalten: Barolo-Lagenweine in Bricco Rocche von Castiglione Falletto, Barbaresco-Lagenweine im Weinberg Bricco Asili im Dorf Barbesco, lokale Langhe- und Roero-Weine in Monsorde Bernardina von Alba, und Moscato-Weine in Santo Stefano Belbo von I Vignaioli Santo Stefano. Aber die Ceretti haben sich nicht nur der Herstellung eleganter Weiner verschrieben, ihre Leidenschaft für moderne Kunst hat sie auch dazu veranlasst, als Erste im Piemont umfangreich in die Außenwirkung ihres Weins zu investieren. Von den Flaschen und Etiketten bis zur Gesamtverpackung ist Ceretto eine Klasse über dem Rest.