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Tre 2012 75cl

IGT | Toskana | Italien
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
88 Wine Spectator
A dusty, granular feel to the tannins shapes the cherry, almond and earth flavors. Feels a bit pinched on the finish now, but there's intensity, freshness and length. Sangiovese, Merlot and Cabernet Sauvignon. Best from 2016 through 2025. 20,000 cases imported. –BS
87 Robert Parker
Mostly Sangiovese with 20% Merlot and Cabernet Sauvignon, the 2012 Tre is reminiscent of a Chianti Classico in terms of appearance and aromas. It shows a bright ruby color with layers of tilled earth, blue flower and cherry fruit. I found the 2012 to be softer and less focused compared to some of the highly energetic vintages of the past like 2007 and 2010. Winemaker Barbara Widmer characterizes the 2012 vintage as hot and dry, especially at the peak of summer. This led to reduced yields (of about 15% overall) and thicker skins on the grapes. High polyphenolic levels and supple extracts are impossible to miss in the two wines made that year: Ilatraia and Tre.
Hersteller
Brancaia
Das Schweizer Ehepaar Brigitte und Bruno Widmer ist Eigentümer dieser 75 Hektar Weinberge von La Brancaia. Das Weingut ist dreigeteilt: so gibt es einen Brancaia von Castellini in Chianti, einen Poppi von Radda in Chianti, und einen weiteren Brancaia von Grosseto in der Maremma. Jedes Grundstück ist mit Sangiovese und den französischen Rebsorten Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc, Viognier und Marsanne bestockt. Die drei einzigartigen Parzellen haben vor allem eins gemeinsam: das engagierte Team, dessen Mitglieder alle darauf hinarbeiten, eine noch bessere Traubenqualität zu erzielen. Heute steht La Brancaia unter der Leitung der Tochter der Widmers, Barbara, und ihres Mannes Martin Kronenberg. Das Gut ist weiterhin im Aufwind, nicht zuletzt dank der Produktion vier Roter mit neuen Holztönen, sowie eines frischen Weißweins ohne Eiche.