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Chardonnay 2010 75cl

AOC | Graubunden | Svizzera
CHF 432.40
Punteggi dei critici
93 Robert Parker
Vinified in oak for 12 months and another three or four months in stainless, steel the 2010 Chardonnay shows an intense citrus-yellow color and opens with an aromatic and concentrated bouquet of ripe fruits and sur lie notes. This is beautifully intense, ripe and perfectly balanced, with some tropical fruit aromas but also a flinty terroir note from the weathered slate soils. The palate is intense and textured, revealing ripe, lush fruit and a creamy texture with very fine tannins. The oak (Burgundian Damy pièces of which 50% are new) is perfectly integrated. This is a gorgeous Fläscher Chardonnay. Tasted November 2018.
93 Robert Parker
Vinified in oak for 12 months and another three or four months in stainless, steel the 2010 Chardonnay shows an intense citrus-yellow color and opens with an aromatic and concentrated bouquet of ripe fruits and sur lie notes. This is beautifully intense, ripe and perfectly balanced, with some tropical fruit aromas but also a flinty terroir note from the weathered slate soils. The palate is intense and textured, revealing ripe, lush fruit and a creamy texture with very fine tannins. The oak (Burgundian Damy pièces of which 50% are new) is perfectly integrated. This is a gorgeous Fläscher Chardonnay. Tasted November 2018.
Produttore
Gantenbein
Lungo la mozzafiato Valle del Reno dei Grigioni, la cantina Gantenbein si trova nel piccolo paese viticolo di Fläsch. Fu fondata nel 1982 da Martha e Daniel Gantenbein, che cominciarono a piantare i 6 ettari della tenuta con cloni di Borgogna. Oggi la proprietà si dedica prevalentemente alla produzione di Pinot Nero, mentre zone molto più piccole sono dedicate alla coltivazione di Chardonnay e Riesling. Martha e Daniel si sono trovati subito d'accordo nel pensare che la qualità fosse l’obiettivo finale, perciò seguono meticolosi processi di viticoltura e vinificazione. Usano anche serbatoi a gravità, dove il flusso delle uve e del succo è regolato dalla pressione terreste naturale, senza bisogno di pompe o filtri. Oltre ai Pinot Nero di punta, la tenuta produce altri due vini in quantità inferiore: un Riesling e uno Chardonnay.