Close

La Fleur Pétrus 1947 75cl

AOC | Pomerol | Bordeaux | Francia
CHF 1’297.20
Punteggi dei critici
17 Rene Gabriel
Eine belgische, unbekannte Händlerabfüllung war untrinkbar. So viel Oxydation hatte ich noch selten für so viel Geld erlebt. Keine Bewertung! 97: Reifendes Granat in der Mitte, am Rand sanft aufhellend. Süsses Bouquet; wirkt noch immer fast rotbeerig und frisch, ausladend, fett, burgundisch. Im Gaumen marmeladiges Extrakt, viel Frucht, geballtes, nach Côte-de-Beaune schmeckendes Finale. austrinken
90 Robert Parker
I would argue that the most exciting wines of the twentieth century are the 1947 Pomerols. Although the 1947s from Petrus and Lafleur (both perfect wines) were not included in the Rodenstock tasting, the wines tasted exemplify the number of exhilarating, decadent, and sumptuous wines produced by this tiny appellation. It is hard to believe a wine I have rated 90 could be embarrassed in the flight in which it appeared, but that can happen, particularly tasting at the pinnacle of quality represented by this flight. The 1947 La Fleur-Petrus revealed a deep ruby/garnet color, a spicy, floral, berry-scented nose, medium body, some of the unctuosity and viscosity expected in a wine from this vintage, and a soft, round, velvety finish. It has long been fully mature, so drink it up.
Produttore
Château La Fleur-Pétrus
Questo Château storico è di proprietà della famiglia di Jean-Pierre Moueix. Situato tra i terroir più eleganti di tutto il Pomerol, Château La Fleur-Pétrus è un modello di coerenza da oltre trent'anni. Negli anni Novanta e nei primi dieci anni del 2000, la tenuta è stata ampliata con l'aggiunta di alcuni preziosi appezzamenti dell'altopiano centrale di Pomerol. Questa evoluzione è stata accompagnata dalla ristrutturazione di un'elegante casa colonica, che ora ospita le strutture di produzione nel cuore di Pomerol. Attualmente Château La Fleur-Pétrus produce uno dei Pomerol più eleganti, fluidi e raffinati di tutta Bordeaux. Il Grand Vin è un assemblaggio di medio corpo di Merlot e Cabernet Franc, che alcuni anni di invecchiamento rendono molto elegante, complesso e straordinariamente longevo.