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Tre 2007 75cl

IGT | Toscana | Italia
Esaurito
Punteggi dei critici
93 Wine Spectator
There's wonderful intensity of fruit in this wine, with crushed raspberry and blackberry and hints of coffee and fresh flowers. Full-bodied, with velvety tannins and a long, soft-textured finish that shows loads of fruit. Sangiovese, Merlot and Cabernet Sauvignon. Best after 2010. 25,000 cases made. ?JS
90 Robert Parker
The 2007 Brancaia Tre is absolutely beautiful in this vintage. Soft, supple tannins frame expressive dark fruit, flowers, grilled herbs and spices. The wine blossoms in the glass, showing wonderful freshness and clarity to match the richness of the fruit. Floral notes add a sense of lift on the long, round finish. The 2007 Tre is one of the standouts of the vintage in its price range. As the name implies, Tre is a blend of three varieties; Sangiovese, Merlot and Cabernet Sauvignon. Anticipated maturity: 2010-2017.
Produttore
Brancaia
Sicuramente il nome Giacomo Bologna è diventato sinonimo di Barbera d'Asti. Fu tra i più grandi innovatori e personalità piemontesi. Ereditò i vigneti, il soprannome "Braida" e la passione per la viticoltura e la vinificazione dal padre, Giuseppe Bologna. Nel 1961 Giacomo creò così Braida a Rocchetta Tanaro. Giacomo è ricordato per il suo spirito determinato e la sua fiducia nel potenziale della Barbera. Fu uno dei primi a utilizzare le botti di rovere francese per vinificare le uve migliori, facendo crescere la qualità complessiva da tradizionale Barbera da tavola a un buon vino. Fu anche uno dei primi produttori piemontesi a esportare i propri vini, presentando i vini italiani al mercato mondiale. Oggi la tenuta è gestita da un'altra generazione di enologi, Raffaella e Giuseppe Bologna. La loro Barbera più importante, Bricco dell'Uccellone, creata nel 1982, fu la prima Super-Barbera e fa parte dei vini italiani insuperabili a livello mondiale.