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Barolo Monvigliero 2017 150cl

DOCG | Barolo | Piemonte | Italia
CHF 156.75
Punteggi dei critici
94 Vinous
The 2017 Barolo Monvigliero is classy and polished right out of the gate. Sweet dark cherry, rose petal, mint and cinnamon are some of the nuances that open in the glass. Even with all of its immediacy, the 2017 has plenty of tannin. I would prefer to cellar it for at least a few years. The 2017 is undoubtedly an attractive wine, but its best days lie ahead.
94 Wine Spectator
Offering a mix of sour cherry, black currant, floral and leather aromas and flavors, this Barolo is supple and expressive, yet with enough structure to allow it to evolve over the next 15 to 20 years. Ends with a fine aftertaste of fruit, earth and savory elements. Best from 2024 through 2042. 392 cases made, 75 cases imported.
93 Robert Parker
The Paolo Scavino 2017 Barolo Monvigliero is a soft and graceful wine that shows blue flower, dried lavender and rosemary essence. Those Mediterranean aromas give this wine an especially distinctive personality, and you might also sense some white pepper and dried licorice root. This wine is soft and nicely flesh out with shored-up acidity and tannins.<br/><br/>
Produttore
Azienda Vitivinicola Paolo Scavino
La Tenuta Paolo Scavino è una delle principali in Italia e ha prodotto i migliori esempi di Barolo fin dagli anni '20 del Novecento. Fondata dalla famiglia Scavino, questa tenuta è stata diretta da Enrico Scavino per molti anni. Un visionario in campo enologico, Enrico è una delle figure chiave responsabili della magnifica reputazione del Piemonte. La tenuta di Paolo Scavino comprende i migliori 29 ettari di proprietà vitivinicola della regione, tra cui i principali Cru di Barolo - Cannubi, Bric dël Fiasc e Rocche dell’Annunziata. Vinificare le viti appezzamento per appezzamento permette alla cantina di perfezionare i propri vini. Oggi, le figlie di Enrico, Elisa ed Enrica, aiutano a gestire la tenuta. Il loro fiore all’occhiello, Bric dël Fiasc, simboleggia uno dei primi esempi di imbottigliamento da mono-vigneto del Barolo, con la prima annata prodotta nel 1978.