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Terra di Lavoro 2006 75cl

IGT | Roccamonfina | Italia
CHF 95.15
Punteggi dei critici
97 Robert Parker
I am thrilled with the 2006 Terra di Lavoro, which easily lives up to the praise I bestowed upon it last year. This wasn’t an easy vintage for Galardi. The weather was uneven, and a drastic selection was necessary in the cellar. Overall production was even lower in 2006 than in 2005, but the estate’s commitment to quality paid off in a big way. The 2006 Terra di Lavoro presents an intriguing combination of compelling inner sweetness wrapped around a firm, imposing frame. This is a very Barolo-like Terra di Lavoro that gradually opens up to reveal is pedigree, with endless layers of fruit and an eternal finish. Readers who own the 2006 are fortunate, but significant patience is required. This is a majestic Terra di Lavoro. Anticipated maturity: 2016-2036.
97 Vinous
I am thrilled with the 2006 Terra di Lavoro, which easily lives up to the praise I bestowed upon it last year. This wasn't an easy vintage for Galardi. The weather was uneven, and a drastic selection was necessary in the cellar. Overall production was even lower in 2006 than in 2005, but the estate's commitment to quality paid off in a big way. The 2006 Terra di Lavoro presents an intriguing combination of compelling inner sweetness wrapped around a firm, imposing frame. This is a very Barolo-like Terra di Lavoro that gradually opens up to reveal is pedigree, with endless layers of fruit and an eternal finish. Readers who own the 2006 are fortunate, but significant patience is required. This is a majestic Terra di Lavoro.
Produttore
Azienda Agricola Galardi
Fattoria Galardi è di proprietà di un gruppo ambizioso di cugini, Maria Luisa Murena, Arturo e Dora Celentano e Francesco Catello. Tutti si dedicano alla produzione di vino di grande qualità, anche se ciò significa produrre una sola etichetta. Situati sulle pendici vulcaniche della Campania, i vigneti si trovano tra i castagni, a 400 metri sul livello del mare. I terreni beneficiano delle brezze del Mediterraneo e della grande esposizione al sole, ma il terroir non è sempre collaborativo. L’unico vino prodotto, l’emblematico Terra di Lavoro, riflette le sfide poste dalla coltivazione in queste condizioni estreme e sui suoli rocciosi. Si tratta del primo grande vino di culto della Campania, che è stato commercializzato per la prima volta nel 1994 e da allora ha continuato ad affascinare e attirare gli appassionati di vino. Il consulente enologo Riccardo Cotarella ha lasciato un'impronta indelebile sia sulla cantina Galardi che sulla regione nel suo insieme, ridefinendo lo stile di vinificazione della Campania.