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Lascombes 2009 75cl

2eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
19 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Sehr aromatisches Bouquet mit viel reifen Beeren, milchige Komplexität, zarte Kaffeenoten, alles auf dem Punkt von der Nase her. Im Gaumen samtig, weich und wunderschön etabilert, reife, süsse Tannine mit viel Finessen, erst im Extrakt zeigt sich der Power und die Rasse, extreme Länge. Der vielleicht beste Lascombes - ever! warten (2015 - 2035)
19 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Sehr aromatisches Bouquet mit viel reifen Beeren, milchige Komplexität, zarte Kaffeenoten, alles auf dem Punkt von der Nase her. Im Gaumen samtig, weich und wunderschön etabilert, reife, süsse Tannine mit viel Finessen, erst im Extrakt zeigt sich der Power und die Rasse, extreme Länge. Der vielleicht beste Lascombes - ever! warten (2015 - 2035)
94 Robert Parker
The 2009, which is inky blue/purple to the rim, is a final blend of 48% Cabernet Sauvignon, 48% Merlot and 4% Petit Verdot at 14% natural alcohol. The wine has a beautiful blueberry-scented nose with hints of acacia flowers, licorice, graphite and some subtle charcoal and background oak. Clearly a modern style of Margaux, it is pure, seamless, full-bodied and opulent, and the high glycerin and silky texture of 2009 are brilliantly displayed in this wine. Drink it over the next 15+ years, although it is certainly capable of lasting well past two decades. One of the more difficult estates to manage in southern Margaux is the 300 acres of Lascombes, subdivided into at least 40 to 50 separate plots, making harvest decisions, ripening, and related issues a strategic nightmare. Nevertheless, they seem to have hit pay dirt frequently over the last decade plus.
94 Robert Parker
The 2009, which is inky blue/purple to the rim, is a final blend of 48% Cabernet Sauvignon, 48% Merlot and 4% Petit Verdot at 14% natural alcohol. The wine has a beautiful blueberry-scented nose with hints of acacia flowers, licorice, graphite and some subtle charcoal and background oak. Clearly a modern style of Margaux, it is pure, seamless, full-bodied and opulent, and the high glycerin and silky texture of 2009 are brilliantly displayed in this wine. Drink it over the next 15+ years, although it is certainly capable of lasting well past two decades. One of the more difficult estates to manage in southern Margaux is the 300 acres of Lascombes, subdivided into at least 40 to 50 separate plots, making harvest decisions, ripening, and related issues a strategic nightmare. Nevertheless, they seem to have hit pay dirt frequently over the last decade plus.
94 James Suckling
Aromas of black tea, blackberries, blueberries and coffee bean, follow through to a full body, with velvety tannins and a juicy finish. Lovely mouth feel. Very well done. Try in 2019.
89 Wine Spectator
Alluring, with coffee and mocha notes leading the way for fleshy plum, blackberry sauce and spice hints. The toasty finish hangs on nicely. A bit dressed up, but will certainly have some fans. Drink now through 2019. 25,000 cases made. –JM
89 Wine Spectator
Alluring, with coffee and mocha notes leading the way for fleshy plum, blackberry sauce and spice hints. The toasty finish hangs on nicely. A bit dressed up, but will certainly have some fans. Drink now through 2019. 25,000 cases made. –JM
Producteur
Château Lascombes
Lové en plein cœur de Margaux, Château Lascombes figure parmi les cinq Seconds Crus Classés de cette aire. Depuis le 17ème siècle, une succession de propriétaires s’est retrouvée à la tête du domaine. En 2011, ce fut au tour du groupe de mutuelle d’assurance MACSF d’en assumer la responsabilité. Sous son égide, la trajectoire qualitative de la propriété s’est renforcée encore, dans le sillage de son premier propriétaire, le Chevalier Antoine de Lascombes. Domaine parmi les plus importants, du haut de ses 118 hectares, Lascombes est également l’un des plus atomisés, ses vignobles étant éparpillés entre les appellations Margaux et Haut-Médoc. Les vinifications sont conduites par l’œnologue maison Dominique Befve, et l’œnologue conseil Michel Rolland. En tandem, ils élaborent plusieurs cuvées impressionnantes de rouge marquées par le savoir-faire de l’équipe. Un tiers de la production annuelle est destiné au Chevalier de Lascombes, un vin bien équilibré dont la profondeur et la complexité s’accentuent après plusieurs années de garde. Dans le même esprit d’excellence, la propriété propose également un second vin élégant, Lascombes.