Close
Rechercher
Filters

Pavie Macquin 2006 75cl

1er Grand Cru Classé B | St. Emilion | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
93 Wine Spectator
Blackberry, nutmeg and cappuccino aromas follow through to a full body, with very soft, round tannins and ripe fruit. Juicy and rich. Classy. Best from 2014 through 2020. 4,165 cases made. JS
92 Robert Parker
From a superbly situated on St.-Emilions plateau, 38-acre vineyard planted on primarily limestone and clay, this 2006 is meant for long-term aging. A combination of 80% Merlot and the rest Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon, it is a backward, brawny, muscular, long distance runner. Consumers lacking patience are advised to steer clear of this wine. Its dense purple color is followed by aromas of graphite, sweet cassis, pen ink, and charcoal. This powerful, dense, concentrated wine possesses high tannins and lots of structure. One of the more backward offerings from the right bank in 2006, it will not be close to drinkability for 8-10 years. Anticipated maturity: 2018-2030
17 Rene Gabriel
Tiefes Rubin-Purpur. Feines, frisches Kirschenbouquet, fein floral unterstützt, parfümiert. Im Gaumen sehr eng, zeigt eine tolle Konzentraiton, wirkt noch etwas streng, was aber gleichzeitig sein versprechendes Potential untersützt beginnen (2014 - 2028)
Producteur
Château Pavie Macquin
Entouré de trois Premiers Grands Crus Classés, le Château Pavie-Macquin occupe une seule parcelle située sur le légendaire plateau de Saint-Emilion. Le vignoble de 15 hectares privilégie le merlot, secondé de cabernet-sauvignon et de cabernet franc. En 1994, le vigneron visionnaire de la Rive Droite, Nicolas Thienpont a repris le flambeau. Le domaine est à l’origine aujourd’hui de vins qualitatifs, élégants, ramassés et structurés, qui se singularisent par leur caractère minéral hors pair. Le célèbre œnologue Stéphane Derenoncourt a rejoint l’équipe en 1990 et prodigue depuis, ses conseils au château. Nicolas et Stéphane ont développé en binôme, des pratiques viticoles favorisant un haut niveau qualitatif, permettant au château d’accéder au rang prestigieux de Premier Grand Cru Classé. Le grand vin, Pavie-Macquin, fait l’objet d’interventions a minima en cave et se présente comme un vin rouge opulent et structuré avec des notes bien intégrées de bois et de fruits épicés.