Close
Search
Filters

Sassi Grossi 2011 75cl

DOC | Ticino | Switzerland
Sold out
Critics scores
19 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Dicht und konzentriert, ein richtiger Beerencocktail kommt einem da entgegen, im Untergrund Mokka und noble Edelhölzer sowie dominikanischer Tabak. Der Gaumen ist schlichtweg ein Traum, alles dicht und die Tannine weich, die Beeren voll gereift reif, viel Cassis in Hülle und Fülle. Ein bewegender Wein, noch eleganter und feiner als der bereits übergeniale 2010er. Beweist den Höhenflug dieses unglaublichen NordTessiners. Bravo! Übrigens hat mir auch der Arzo aus gleichem Hause sehr gut gefallen. Ein Beweis, dass das Mittelfeld bei vielen Spitzenwinzern generell in den letzten Jahren zugelegt hat. Die Bewertung für diesen Traum-Sassi-Grossi: trinken - 2026. (September 2013)
19 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Dicht und konzentriert, ein richtiger Beerencocktail kommt einem da entgegen, im Untergrund Mokka und noble Edelhölzer sowie dominikanischer Tabak. Der Gaumen ist schlichtweg ein Traum, alles dicht und die Tannine weich, die Beeren voll gereift reif, viel Cassis in Hülle und Fülle. Ein bewegender Wein, noch eleganter und feiner als der bereits übergeniale 2010er. Beweist den Höhenflug dieses unglaublichen NordTessiners. Bravo! Übrigens hat mir auch der Arzo aus gleichem Hause sehr gut gefallen. Ein Beweis, dass das Mittelfeld bei vielen Spitzenwinzern generell in den letzten Jahren zugelegt hat. Die Bewertung für diesen Traum-Sassi-Grossi: trinken - 2026. (September 2013)
Producer
Gialdi Vini

Gialdi Vini SA was founded in 1953 by Guglielmo Gialdi and was initially dedicated to the wine trade.
In 1984, following the purchase of a wine cellar in the north of Ticino, the company began the production of its own Merlot, which over the years developed both in the north and south of the region Ticino.
The determination of Feliciano Gialdi, the company’s current director, immediately gave new impulses to the creation of high quality products and the development of new business projects with a focus on absolute respect for the territory.
The production lines are therefore equipped with the most modern technology, while as far as ageing is concerned, it is decided to valorise the traditions. The historic cellars in Mendrisio dating back to the beginning of the 20th century, where a constant temperature and an ideal climate guarantee excellent ageing of the wines, are therefore renovated, creating splendid barrel cellars.Feliciano Gialdi also gives great importance to the work of all his staff, and in particular to his cellar team and his oenologist Alfred De Martin.
The collaboration and professionalism of his loyal employees, together with the numerous investments, have led the company and its wines to become one of the most important wineries in Switzerland.
.