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Ségla (2nd Vin) 2014 75cl

2eme Vin | Margaux | Bordeaux | France
CHF 31.35

All vintages

2014 2016
Critics scores
18 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Florale Würze, schwarze Kirschen, Holunder und heller Tabak, mittlerer Druck im Ansatz. Im Gaumen fein stoffig, schön ausgelegt und mit herrlich reifen Tanninen. Wie immer kein Primeur-Blender, aber mit einer schönen Grand-Cru-Lebensversicherung ausgestattet. (18/20). 21: Magnum. Aufhellendes Rubin mit Purpur Schimmer. Floraler Ansatz, welcher sich nach ein paar Minuten mit roter und blauer Frucht vermischt. Eine Spur Heidelbeeren und dunkle Edelhölzer, fein gewürzt mit mittlerer Tiefe. Langer gut ausgelegter Gaumen, die Tannine bilden eine fordernde Adstringenz und geben ihm einen maskulinen Touch. Wirkt etwas sehnig und zeigt ebenso viel Knochen wie Fleisch. Also ein T-Bone-Margaux. Momentan verdient er seine damalige Fassbewertung nicht ganz. Ist aber auf gutem Weg diese wieder zu erreichen. Wenn er das schafft, dann wird er ein Bordeaux-Klassiker. Momentanwertung: 17/20.
91 Vinous
A delicious second wine, the 2014 Ségla is showing beautifully today. Bright red cherry, raspberry, cinnamon and citrus notes abound in a fresh, invigorating wine to drink in its youth. I very much like the sense of energy here. This is pure class. The Ségla is not sold en primeur, but is typically released a few years after bottling, when the estate feels the wine is ready to be enjoyed. The current releases are 2008 and 2009.
Producer
Château Rauzan Segla
In 1994, Château Rauzan-Ségla was acquired by the Wertheirmer family. The Wertheirmers, who are also responsible for the famous Chanel perfume business, worked to reinforce the Second Growth’s status and rank. With a long history dating back to 1661, the château owes its name to founder, Pierre Desmezures de Rauzan and its reputation to the many successful owners over these past few centuries. Today, the Wertheirmers’ thorough renovations have further ensured the estate’s outstanding quality through sustainable farming techniques and modernizing their vinification facilities. Using temperature-controlled stainless steel for fermentation, their wines are then aged in 60% new oak barrels for 18 months. Rauzan-Ségla is one of the most appreciated châteaux in Margaux, specifically for their signature bouquet of aromas and finesse. With the assistance of John Kolasa, former enologist at the family’s Saint-Émilion estate, Château Canon, the property produces complex 2ème Grand Cru Classé wines. The flagship, Rauzan-Ségla is a glorious blend of Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot and Cabernet Franc.