96 Robert Parker
The 2015 Coutet comes with 153 grams per liter of residual sugar at 13.8% alcohol. It has a fragrant bouquet with acacia honey, citrus scents and a touch of melted butter, all very well defined. The palate is medium-bodied with impressive purity, those limestone soils imparting the acidity that defined this Barsac, and lending great precision and tension on the live-wire finish. This is a wonderful Coutet that feels energetic - a compressed spring coil that will drink earlier than the likes of Climens or de Fargues, but has the DNA to age gracefully over 25-30 years.
18 Rene Gabriel
Mittleres Gelb, lindengrüne Nuancen darin, leuchtend. Intensives, voll süsses Bouquet, helle Rosinen, Aprikosengelée, fein blumige Würze darin zeigend. Legt an der Luft kontinuierlich zu. Im Gaumen reich, auch hier eine dramatische Süsse aufweisend, feine Bitterkeit im Extrakt, die Säure scheint momentan etwas Mühe haben diesen Kraftakt auszubalancieren. Dafür verdient er aber den Begriff «liquoreux» ganz besonders. 18/20 2025 – 2065
18 Rene Gabriel
Mittleres Gelb, lindengrüne Nuancen darin, leuchtend. Intensives, voll süsses Bouquet, helle Rosinen, Aprikosengelée, fein blumige Würze darin zeigend. Legt an der Luft kontinuierlich zu. Im Gaumen reich, auch hier eine dramatische Süsse aufweisend, feine Bitterkeit im Extrakt, die Säure scheint momentan etwas Mühe haben diesen Kraftakt auszubalancieren. Dafür verdient er aber den Begriff «liquoreux» ganz besonders. 18/20 2025 – 2065