19 Rene Gabriel
Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Würziges Bouquet, Lakritze, schwarze Pfefferkörner, dunkle Edelhölzer und Schwarztee. Viel Konzentration im Gaumen zeigend, fleischige Tannine, eine deutliche Adstringenz, Vanillemark und Cassis. Auf den ersten Blick nicht besonders fein, also sucht man nach der Kraft und dem Potential und die ist einem Masse da, die an ganz grosse legendäre Clinet-Jahränge der 50er Jahre erinnert. (19/20). 12: Auf Clinet degustiert. Eine richtige Pomerolbombe, die ber auch Charme zeigt in seinem Power. (19/20). 18: Bei einem Lunch auf Clinet. Einer der reichsten, aber auch konzentriertesten Pomerol in diesem Jahrgang.
19 Rene Gabriel
Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Würziges Bouquet, Lakritze, schwarze Pfefferkörner, dunkle Edelhölzer und Schwarztee. Viel Konzentration im Gaumen zeigend, fleischige Tannine, eine deutliche Adstringenz, Vanillemark und Cassis. Auf den ersten Blick nicht besonders fein, also sucht man nach der Kraft und dem Potential und die ist einem Masse da, die an ganz grosse legendäre Clinet-Jahränge der 50er Jahre erinnert. (19/20). 12: Auf Clinet degustiert. Eine richtige Pomerolbombe, die ber auch Charme zeigt in seinem Power. (19/20). 18: Bei einem Lunch auf Clinet. Einer der reichsten, aber auch konzentriertesten Pomerol in diesem Jahrgang.
96 Robert Parker
Deep garnet colored, the 2009 Clinet is showing quite a lot of evolution on the nose with notes of new leather, fried spices and dried herbs over a core of dried mulberries and prunes with a touch of redcurrant jelly. Full-bodied and decadently fruited with loads of mature, savory layers, it has a chewy texture and finishes on a dried herbs note.
96 Robert Parker
Deep garnet colored, the 2009 Clinet is showing quite a lot of evolution on the nose with notes of new leather, fried spices and dried herbs over a core of dried mulberries and prunes with a touch of redcurrant jelly. Full-bodied and decadently fruited with loads of mature, savory layers, it has a chewy texture and finishes on a dried herbs note.
96 James Suckling
Aromas of dark fruits, hazelnut and dark chocolate, follow through to a full body, with velvety tannins that are polished and refined. Beautiful depth of fruit to this. Best in 2018.
94 Wine Spectator
Very lush and exotic, boasting plum sauce, crushed fig, warm raspberry confiture and steeped black currant fruit all dripping over a racy but buried graphite spine. The long, dark finish has plenty of stuffing for the long haul. Really beautifully rendered. Merlot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Best from 2015 through 2034. 3,750 cases made. –JM
94 Wine Spectator
Very lush and exotic, boasting plum sauce, crushed fig, warm raspberry confiture and steeped black currant fruit all dripping over a racy but buried graphite spine. The long, dark finish has plenty of stuffing for the long haul. Really beautifully rendered. Merlot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Best from 2015 through 2034. 3,750 cases made. –JM