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Porto Vintage 1992 75cl

DOC | Porto | Douro | Portugal
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
100 Von Robert Parker
96 Von Wine Spectator
Taylor's 1992 Vintage Port is unquestionably the greatest young port I have ever tasted. It represents the essence of what vintage port can achieve. The color is an opaque black/purple, and the nose offers up fabulously intense aromas of minerals, cassis, blackberries, licorice, and spices, as well as extraordinary purity and penetration. Yet this is still an unformed and infantile wine. If Chateau Latour made a late-harvest Cabernet Sauvignon, I suspect it might smell like this. In the mouth, the wine is out of this world, displaying layer upon layer of concentrated black fruits backed by well-integrated tannin and structure. This is a massive, magnificently rich, full-bodied port that will be far more flattering in its youth than were such Taylors as the 1983, 1977, or 1970. It possesses awesome fruit, marvelous intensity, and lavish opulence, all brilliantly well-delineated by the wine's formidable structure. This monumental 30-50 year port is a must purchase for port aficionados.! Also noteworthy is the fact that the 1992 Taylor commemorates the 300th anniversary of this firm, as evidenced by the special bottle Taylor used for this port.
Hersteller
Taylor's
Das Geburtshaus des Portweins, Taylor’s, stellt seit Urzeiten den ultimativen Port her. Dieser exemplarische Erzeugerbetrieb, der Portweine trockenerer Stilistik macht, wurde vor über drei Jahrhunderten im Jahr 1692 gegründet, womit er einer der ältesten in der Appellation Douro ist. Unerreicht ist sein Porto Vintage, ein strukturiertes Meisterwerk mit gleichermaßen Tiefe wie Klasse und von einer Makellosigkeit, die ihresgleichen sucht. Mit dem sagenhaften 1992er-Jahrgang schob sich das berühmte Portweinhaus sogar noch ein weiteres Stück vor seine Wettbewerber, als es die maximal möglichen 100 Punkte von Wine-Advocate-Verfasser Robert Parker erhielt. Er beschrieb ihn als “fraglos den großartigsten jungen Portwein, den ich je gekostet habe. Er steht für die Essenz dessen, was ein Jahrgangs-Portwein erreichen kann … wenn Château Latour einen Spätlese-Cabernet-Sauvignon machen würde, würde der wahrscheinlich ganz ähnlich duften.”